Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ.......


.....την εισφορά!!!
Θα μπορούσε να ήταν μακάβριο αστείο αλλά δεν είναι. Αντίθετα πρόκειται για την τραγική πραγματικότητα στην Ελλάδα όπου ακόμη και αν κάποιος έχει αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο, οι συγγενείς του επιβαρύνονται με την ετήσια εισφορά στα εισοδήματά του, την έκτακτη εισφορά στα περιουσιακά του στοιχεία και το τέλος επιτηδεύματος. Προβλέπεται από την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντ. Οικονόμου, "σε περίπτωση θανάτου του υπόχρεου, οι κληρονόμοι του ευθύνονται για την καταβολή του ποσού της εισφοράς, ανάλογα με το ποσοστό της κληρονομικής τους μερίδας".
Ναι, υπάρχει ο δρόμος της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, αλλά αν και ο φορολογούμενος μπορεί να ασκήσει κατά του σημειώματος αυτού, μόνο προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου, η καταβολή του ποσού δεν αναστέλλεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: