Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

«Εξαφάνισαν» τις επαρχίες Κισσάμου και Σελίνου

«Εξαφάνισαν» από το χάρτη όλη την επαρχία Κισσάμου, όλη την επαρχία Σελίνου και τμήμα των Σφακίων, οι συντάκτες του τουριστικού περιοδικού «Globus», το οποίο διανεμήθηκε πρόσφατα μαζί με την εφημερίδα «το Βήμα».
Στο χάρτη της Κρήτης με τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα, το δυτικότερο τμήμα του νησιού φαίνεται έρημο, χωρίς καμιά ένδειξη, και χωρίς κανένα τοπονύμιο, παρά το γεγονός ότι εκεί βρίσκονται μερικοί από τους πιο σημαντικούς και γνωστούς ανά τον κόσμο προορισμούς, όπως το Ελαφονήσι, η Φαλάσαρνα και ο Μπάλος.
Το γεγονός αυτό της παράλειψης, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την έντονη διαμαρτυρία της ομοσπονδίας Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων νομού Χανίων, ο πρόεδρος της οποίας, κ. Εμμανουήλ Γιαννούλης απέστειλε επιστολή προς τον διευθυντή της εφημερίδας «το Βήμα», επισημαίνοντας του την παράλειψη, ζητώντας παράλληλα να γίνει η απαραίτητη αποκατάσταση της πραγματικότητας.
Η επιστολή της Ομοσπονδίας, είναι η ακόλουθη:
«Στο ταξιδιωτικό τουριστικό περιοδικό Globus» τεύχος 12 ( σελίδες 98 - 99 ) το οποίο διενεμήθη επί πληρωμή στους αναγνώστες σας μαζί με την εφημερίδα, γίνεται ταξιδιωτική τουριστική αναφορά στην Κρήτη με το χάρτη της Κρήτης, σε πλήρη ανάπτυξη με πολλές πληροφορίες για τα τουριστικά αξιοθέατα του νησιού.
Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι στο χάρτη αυτό ο μισός Νομός Χανίων εμφανίζεται έρημος.
Υποθέτουμε βέβαια ότι το δημοσιογραφικό αυτό ατόπημα οφείλεται σε παράλειψη των συντακτών της σχετικής σελίδας και όχι σε σκοπιμότητα δυσφήμισης του Νομού Χανίων, και μη σωστής ενημέρωσης των αναγνωστών σας, αγοραστών της εφημερίδας σας.
Θα γνωρίζετε ασφαλώς κ. Διευθυντή ότι στο τμήμα του Νομού Χανίων που στο χάρτη σας εμφανίζεται έρημο, βρίσκεται η παραλία του Ελαφονησίου, με το φημισμένο κεδρόδασος, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, την οποία επισκέπτονται καθημερινά 2.500 – 3.000 άτομα την καλοκαιρινή περίοδο.
Η παραλία Φαλάσαρνα στην Αρχαία Φαλασάρνη, μία απέραντη παραλία με κρυστάλλινη θάλασσα. Η Γραμβούσα, ο Μπάλος με το μεσαιωνικό κάστρο, το φαράγγι της Σαμαριάς, η διαδρομή του οποίου δεν αναφέρεται στο σχετικό χάρτη, ένας εθνικός Δρυμός παγκοσμίως γνωστός. Η κωμόπολη Παλαιόχωρα στο Λυβικό Πέλαγος, η ιστορική Κάντανος, τα ηρωικά Σφακιά, το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και των Τοπολίων. Δεν θα απαριθμήσουμε άλλες ομορφιές των Χανίων γιατί είμαστε σίγουροι ότι τις γνωρίζετε πολύ καλά τόσο εσείς όσο και ο συντάκτης του τουριστικού οδηγού
Κ. Διευθυντή
Νομίζουμε ότι έχετε υποχρέωση να προβείτε άμεσα στη διόρθωση του σχετικού χάρτη που δημοσιεύσατε με πλήρη στοιχεία για το Νομό Χανίων.
Μια ένδειξη αναγνώρισης του λάθους σας θα ήταν κατά τη γνώμη μας η επανέκδοση του τεύχους 12 του τουριστικού οδηγού CLOBUS, με σωστά στοιχεία και η δωρεά διανομή στους αναγνώστες σας.
Ευελπιστούμε σε μια ενημέρωσή μας για τις ενέργειές σας».

ΠΗΓΗ Ν.ΚΥΡΗΚΑΣ http://www.kirikas.net/news/content/view/1517/1/lang,/

Υ.Σ Φυσικά απο τον δήμο μας δεν πήραν χαμπάρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: