Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ

Επιτροπή αγώνα ενάντια στην μη φυγή της ΒΑΡΞΥΛ από την Κίσαμο αποφάσισε η συγκέντρωση των εργαζομένων, του εργατικού κέντρου και του δήμου, στην προχθεσινή μάζωξη τους. Απόντες οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, η νομαρχιακή αρχή, αλλά και οι βουλευτές μας. Σαφώς καμιά έκπληξη για την μην εμφάνιση των πρώτων, απαράδεκτη ως ύποπτη η απουσία της Νομαρχιακής αρχής, που από ότι ξέρω είχε επίσημα προσκαλεστεί, όσο για τους βολευτές μας μάλλον ήταν απασχολημένοι με την … εξεταστική.
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά φάνηκε η τεράστια ως χαοτική ανεπάρκεια μας στον επικοινωνιακό τομέα. Προχειρότητες και άνευ σχεδιασμού πολιτικές απλά για το θεαθήναι. Η διπλωματία και η υπευθυνότητα άφησαν τις θέσεις τους στις απειλές και στις αοριστολογίες. Δυστυχώς αποτύχαμε να κατανοήσουμε το μέγα πρόβλημα που αργά ή γρήγορα θα μας ταρακουνήσει -ανεργία- οικονομικός μαρασμός- και αφεθήκαμε στην ανακύκλωση του θα.
Έτσι μας προέκυψε η επιτροπή, που θα την αποτελούν η εκκλησία –πάντα μπροστάρης ο κάθε δεσπότης στα διαχρονικά προβλήματα μας- ο δήμος, εκπρόσωπος των εργαζομένων αλλά και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου.
Μακάρι να πετύχουν και να αλλάξουν τα μυαλά των ιδιοκτητών, αλλά πρώτιστα μάλλον θα πρέπει να αλλάξουμε τα δικά μας μυαλά ως προς τα πιστεύω μας για την ιδιωτική πρωτοβουλία και να μην την θέλουμε, όπως κάποιοι την θέλουν …… με απειλές και ύβρεις.
Βέβαια εγώ το ξανατονίζω, την ιδιωτική επένδυση την προσκαλείς, την παρακαλάς, την ικετεύεις, ιδιαίτερα τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι και οικονομική κρίση μας περιτριγυρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: