Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Κάποιοι συνδημότες μας αναδεικνύουν από τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, προβλήματα δημοτικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος για τα οποία απαιτούν λύση από τις Δημοτικές Υπηρεσίες. Ένας τέτοιος τομέας, που συγκεντρώνει σχόλια ενίοτε άδικα λόγω άγνοιας των επιστολογράφων για τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες των Δημοτικών Υπηρεσιών, είναι αυτός της καθαριότητας για τον οποίο πρέπει να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα.  
Στο επίπεδο καθαριότητας των οικιακών απορριμμάτων και της εμφάνισης της πόλης, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και συνεχώς συνεχίζουμε τις προσπάθειες βελτίωσης των εξοπλισμών και επέκτασης των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Εκεί που χρειάζεται ακόμα δουλειά, και απαιτείται και η κατανόηση και η συνεργασία κάθε δημότη, είναι στην αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων (στρώματα, οικοσυσκευές, έπιπλα, οικοδομικά υλικά, μπάζα, κλπ) καθώς επίσης κλαδιών και άλλων υλικών από τους καθαρισμούς κήπων.
Στον τομέα των ογκωδών απορριμμάτων, η Υπηρεσία Καθαριότητας επιβαρύνεται εξαιρετικά διότι ενώ η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, είναι σωστοί και νομοταγείς, υπάρχουν δυστυχώς συμπολίτες μας, που όχι μόνο δεν κατανοούν το πρόβλημα, αλλά ακολουθούν την εύκολη και οικονομικότερη για αυτούς λύση να εναποθέτουν τα ογκώδη απορρίμματα τους σε χώρους που οι ίδιοι θεωρούν «κατάλληλους» αδιαφορώντας για το γενικότερο σύνολο και το περιβάλλον. 
Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι, για την απόρριψη τέτοιων απορριμμάτων θα έπρεπε να νοικιάζονται από τους ιδιώτες ειδικοί κάδοι για να τα εναποθέτουν καταβάλλοντας το ανάλογο τέλος. Αντί αυτού βρήκαν το χώρο του νταμαριού στο τμήμα του παλαιού δρόμου Κίσαμος–Γραμβούσα (Σελί) και τον χρησιμοποιούν σαν μη ελεγχόμενη χωματερή όπως αναφέρεται σε πρόσφατα δημοσιεύματα.
Ο Δήμος Κισάμου, έχει ήδη προχωρήσει σε καθαρισμό της περιοχής αρκετές  φορές ενώ έχει ενημερώσει την διοίκηση του Πολυτεχνείου που εθεωρείτο ιδιοκτήτης του χώρου για το πρόβλημα, ζητώντας μάλιστα να αναλάβουν την ευθύνη του χώρου περιφράζοντας και καθαρίζοντας την περιοχή.
Πολύ πρόσφατα, ενημερωθήκαμε από το Πολυτεχνείο Κρήτης, ότι ο συγκεκριμένος χώρος ΔΕΝ αποτελεί ιδιοκτησία του αλλά ανήκει σε ιδιώτες, τους οποίους με την σειρά μας ενημερώσαμε για τις ευθύνες τους.
Συνειδητοποιούμε άπαντες, ότι ο πληθυσμός στην περιοχή μας, τριπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες και η δημοτική αρχή με γνώμονα την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών, πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής εικόνας της πόλης μας.
Κάθε προσπάθειά της όμως είναι καταδικασμένη σε αποτυχία αν οι κάτοικοι του δήμου μας, ο καθένας από εμάς, δεν αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η καθαριότητα είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Μαυροδημητράκης Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: