Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΛΕΤΕ;

Κάποιοι προσπαθούν να μας ανοίξουν τα μάτια αλλά εμείς εκεί....5ος παγκόσμιος προορισμός το Καστέλλι Κισάμου...αν είναι δυνατόν; Κι όμως δίχως ίχνος υποδομών και μεγάλων έργων, χάρις των απαράμιλλων προορισμών μας, Μπάλος-Φαλάσαρνα- Ελαφονήσι έκανε σκόνη όλη την υπόλοιπη Ελλάδα...και μεις τι κάνουμε...ακόμα ψιλορουσφετάκια και εργάκια εντυπωσιασμού της τελευταίας στιγμής!!!! 
Φανταστείτε αν μπορούσαμε να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας...να αναδείξουμε το υπόλοιπο κάστρο της πόλης, να φτιάξουμε κάμποσα πεζοδρόμια και δρόμους, να σημειώσουμε τις φυσιολατρικές διαδρομές, να αναδείξουμε 2-3 ιστορικά- αρχαιολογικά χωριά (και όχι τυχαία), να διαφημίσουμε τις παραλίες μας και όλα αυτά που μας κάνουν πρώτο προορισμό στην Κρήτη ..που θα φτάναμε; Δακτυλοδεικτούμενοι!!! Σήμερα η Κίσαμος αισθάνεται υπερήφανη άκρη ως άκρη, αλλά από την άλλη όλοι καταλαβαίνουμε πόσο πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να διορθώσουμε την καθημερινότητα μας, να κάνουμε την πόλη άξια αυτών των τίτλων που κατά καιρούς οι επισκέπτες της της δίνουν, να κάνουμε το παραπάνω από αυτό που νομίζουμε ότι κάναμε και επαναπαυτήκαμε, να ξεφύγουμε επιτέλους από την μιζέρια του δεν βαριέσαι και να δείξουμε ότι αυτό περιμέναμε...να κορεστούν οι άλλες περιοχές ώστε να αναδείξουμε τα κάλλη μας.....Λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: