Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ...ΤΟΤΕ

 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ… «ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ»
Γράφει ο Ναπολέων Σαραντίδης

Όχι ως «κεραυνός εν αιθρία», αλλά ως το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη για το άμεσο κλείσιμο του δημοτικού σφαγείου Χανίων.
Εδώ και χρόνια όλοι, στην κυριολεξία όλοι, από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση , τον δήμο Χανίων και τους άλλους δήμους , μέχρι τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες, γνώριζαν πως το δημοτικό σφαγείο Χανίων έχει ημερομηνία λήξης. Εδώ και χρόνια όλοι γνώριζαν πως , ουσιαστικά, το δημοτικό σφαγείο λειτουργεί χωρίς άδεια. Γνώριζαν πως στο δημοτικό σφαγείο δεν μπορεί να γίνει κάποιος ουσιαστικός εκσυγχρονισμός αφού είναι αδύνατον να δοθεί η παραμικρή άδεια καθώς βρίσκεται μέσα στην πόλη. Γνώριζαν πως ακόμη και ένα ευρώ να δοθεί για το οτιδήποτε θα πάει χαμένο. Γνώριζαν πως είναι ηλίθιο ο μόνος δήμος που δεν διέθετε κτηνοτρόφους να διαθέτει…σφαγείο. Γνώριζαν πως το σφαγείο χρηματοδοτείτο ουσιαστικά από τους δημότες της πόλης των Χανίων καθώς «έμπαινε μέσα». Και όμως όταν πριν λίγα χρόνια η έως και σήμερα δημοτική αρχή είχε τολμήσει να μιλήσει για το κλείσιμο των σφαγείων έπεσαν όλοι πάνω της να την φάνε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: