«Στόχος ήταν να το δούμε, να το φωτογραφίσουμε και εν συνεχεία να ενημερώσουμε την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ώστε να αξιολογήσει και αν το θεωρεί σημαντικό να έρθει για τα περαιτέρω», επεσήμανε, μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα ο κ. Καραβαράκης.
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι «βουτώντας στα σαράντα και πλέον μέτρα, εντοπίσαμε οξυπύθμενους αμφορείς, σπασμένους και ολόκληρους και λίγο πιο πέρα βρήκαμε μια άγκυρα, η οποία δεν ξέρουμε αν είναι από το ίδιο ναυάγιο ή άλλο μεταγενέστερο».
Ο κ. Καραβαράκης πρόσθεσε ότι «οι φωτογραφίες που μπορέσαμε να τραβήξουμε, γιατί το βάθος αυτό δεν μας επιτρέπει μεγάλο χρόνο παραμονής, ήταν συγκεκριμένες και πρέπει να φωτογραφίσουμε εκ νέου για να έχουμε λίγο καλύτερη εικόνα αλλά η πρώτη μας εντύπωση είναι ότι πρόκειται πράγματι για ένα ναυάγιο ή για σημείο που κάποιο μεγάλο πλοίο, για κάποιο λόγο, αναγκάστηκε να αφήσει ένα μέρος του φορτίου του για να μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι. Υπολείμματα από κάποιο σκαρί ή κάτι άλλο, που να μας υποδεικνύουν όντως ότι υπάρχει ναυάγιο, δεν μπορέσαμε να ανακαλύψουμε στον πολύ λίγο χρόνο που είχαμε, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Βυθού». Ο κ. Καραβαράκης τόνισε, ακόμη, ότι «ως Σύλλογος, πάντα, για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μας ενημερώνουμε την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων με επιστολές και φωτογραφίες που στέλνουμε. Θα πρέπει, δε, να ξέρουν όσοι διαβάσουν αυτό το ρεπορτάζ πως για οτιδήποτε γνωρίζουν, ενημερώνοντας τους "Φίλους του Βυθού", θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Και αξιοποίηση θεωρούμε την ενημέρωση των Αρχών για να μη χάνονται αυτά τα ναυάγια από τις θάλασσές μας, μιας που κατά καιρούς βλέπουμε πράγματα στη θάλασσα και μετά από κάποια χρόνια αυτά εξαφανίζονται. Καλό θα είναι λοιπόν να ασχοληθούν οι Υπηρεσίες σωστά, γιατί αυτά για εμάς αποτελούν έναν θησαυρό για τον τόπο μας και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να καταλήγουν στα χέρια συλλεκτών και επιτήδειων, που λυμαίνονται τον τόπο μας κάθε χρόνο».
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΓΓΕΙΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΙΝΗΣΗΣ ΤΙΣ 15.000Ε |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου