Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τελικά οι γιατροί του κόσμου θα μας επισκεφτούν το Σάββατο 18 του Δεκέμβρη. Με μια μικρή ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην τοπική εφημερίδα μας ενημερώνουν ότι μια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών σε συνεργασία με τον ντόπιο Ερυθρό Σταυρό και την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου, θα βρεθούν στις 16.00 μ.μ στην σχολή Κωφαλάλων, στον Πύργο για να εξετάσουν όσους θέλουν.
Δύσκολο να πάνε αυτοί οι οποίοι πρέπει να εξετασθούν, μιας και κανείς δεν θα τους ειδοποιήσει αλλά ούτε διαβάζουν και την τοπική εφημερίδα. Δώρο άδωρο λοιπόν εκτός αν μοιραστούν στην γλώσσα τους ενημερωτικά φυλλάδια. Όσο για την βοήθεια καλό είναι αν μαζευτεί να μοιραστεί εκεί που μένουν "οι Φιλοξενούμενοι μας" στα εγκαταλελειμμένα και τα υπόγεια, για να διαπιστώσουν και οι γιατροί τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: