Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Επιμορφωτική ημερίδα για τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, με θέμα "τη μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας" θα γίνει την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Την ημερίδα διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Στόχος των Επιμορφωτικών Ημερίδων είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση των αιρετών δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων που εξελέγησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, σχετικά με τα πρώτα αναγκαία βήματα για την επιτυχή μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της Επιμορφωτικής Ημερίδας θα γίνουν εισηγήσεις από στελέχη Δήμων, στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, νομικούς συμβούλους ΤΕΔΚ, εμπειρογνώμονες και στελέχη της ΕΕΤΑΑ, για θέματα που αφορούν: στους τομείς άσκησης πολιτικής και τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου, στις Δημόσιες Τοπικές Πολιτικές, στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό, την Οργάνωση και τους Πόρους, στην Ενδοδημοτική Αποκέντρωση και Τοπική Διακυβέρνηση.
Φροντιστήριο λοιπόν για να τους εξηγήσουν τι είναι ο Καλλικράτης, μετά το Ηράκλειο και στα Χανιά. Α ρε δυστυχία !! Και όπως λέει ο ποιητής, άμα δεν ξέρεις που πας, δεν έχει σημασία τόση όποιο δρόμο και να πάρεις!!
Μερικοί είναι ακόμα μεθυσμένοι απ το γλυκό κρασί της νίκης. Το ερώτημα είναι αν έχουν τη θέληση να δουν στη σκληρή πραγματικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: