Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

ΟΥΤΕ ΟΡΑΜΑ, ΟΥΤΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ

Απάντηση στην ανακοίνωση του δημάρχου Κισσάμου και στις κατηγορίες του εκμισθωτή του κοινοτικού κτιρίου της Δημοτικής Κοινότητας Τοπολίων 

Αποφάσισε μετά από τόσο καιρό και τα όσα έχουν διαδραματιστεί να μιλήσει ο δήμαρχος Κισσάμου και να εξηγήσει γιατί προχώρησε σε μια παράνομη εισήγηση ενοικίασης δημοτικής περιουσίας. 
Φυσικά τοποθετήθηκε ως γνωστόν, με ανακρίβειες, δηλώνοντας άγνοια νομοθεσίας και παραποίηση θέσεων και προτάσεων μελών της αντιπολίτευσης. Παραδέχτηκε δε ότι δεν έχει ούτε όραμα, ούτε ικανότητα να επισκευάσει το κοινοτικό κτίριο της κοινότητάς καταγωγής του και θεώρησε πιο απλό την εκχώρηση σε ιδιώτη. 
Αυτόπτης μάρτυρας τα ίδια τα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. 
Αυτά που έχει το θράσος να τα επικαλείται και να δηλώνει ότι στηρίζουν τις απόψεις που διατύπωσε δημόσια. 
Διαβάσαμε επίσης μια ανάρτηση του εκμισθωτή κ. Μπενιουδάκη Ευάγγελου (διότι γράφτηκε απόφαση μίσθωσης για 12 συν 12 = 24 χρόνια,  με το ίδιο μίσθιο,  50 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως οτι ακυρώθηκε μετά την προσφυγή που καταθέσαμε).  
Στην ανάρτηση του  βάλλει κατά των  επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Κισσάμου,  άρα και προς εμένα, αποδίδοντας μας ευθύνη για την μη μίσθωση τελικά του ακινήτου.
Κρίμα κ. Μπενιουδάκη που καταδεχτήκατε να γίνετε επικοινωνιακό "εργαλείο" του Δημάρχου και να καταλογίζετε μάλιστα "απρεπή συμπεριφορά και κακοπιστία", σε τέσσερις ανθρώπους που πολύ καλά γνωρίζετε. 
Διότι γνωριζόμαστε όλοι στην μικρή μας κοινωνία, τι αγώνες έχουν κάνει αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι, για την τοπική κοινωνία μας και τα προβλήματα που την ταλανίζουν,  απο όποιο μετερίζι τους έταξε ο Κισσαμιτικος λαός. 
Γράψατε λοιπόν στην ανάρτηση σας ότι : "Θέλατε να επιχειρήσετε στον τόπο καταγωγής σας και δεν σας αφήσαμε, διότι μας θλίβει αυτή σας η προσπάθεια και δεν σταθήκαμε δίπλα σας".
Εμείς δεν σταθήκαμε δίπλα σας?
 Ξεχνάτε ότι  συνεργαστήκαμε και μαζί σας, κατά την διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2015-2019 και δεν υπήρξε κανένα θέμα συνεργασίας μεταξύ δήμου και εσάς. 
Επίσης νομίζω ότι τώρα, αλλά και απο το 2022 είστε ο μοναδικός εξωτερικός συνεργάτης του δήμου στον τομέα ηλεκτρισμού και με βάσει τα στοιχεία που μου δόθηκαν ο ετήσιος απολογισμός  εργασίας μόνο είναι  από 85.000 έως 110.000 ευρώ κάθε χρόνο. 
Δεν νομίζω να "έβαλε" κάνεις μας εναντίον της επιχειρηματικής δραστηριότητας σας.
Αλλά εάν ζητήσουμε "λογαριασμό" του δημάρχου γιατι είναι σε αυτό το χάλι και ο τομέας φωτισμού, θα μας πείτε πάλι ότι βάλουμε εναντίον σας.
Γράφετε ότι: "μιλήσατε με την δημοτική αρχή, τις εξηγήσετε τι θέλετε να κάνετε και αυτή ήταν δίπλα σας και ψήφισε θετικά". 
Κύριε Μπενιουδάκη εάν δεν προχώρησε η επιχειρηματική σας ενέργεια ο δήμαρχος ευθύνεται που δεν σας καθοδήγησε σωστά και εσείς φυσικά που τον  πιστέψετε, διότι αφού γνωρίζεται ( όπως δηλώνετε στην ανάρτηση σας),  την νομοθεσία περί μίσθωσης δημοτικών ακινήτων, ξέρατε εκ των προτέρων ότι δεν  μπορούσε να προχωρήσει ο παράνομος τρόπος ενοικίασης που εισηγήθηκε ο δήμαρχος. 
Επιπλέον κ. Μπενιουδάκη δεν μπήκατε στον κόπο να έρθετε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να εξηγήσετε στο σώμα τις προθέσεις σας. 
Εμείς ρωτούσαμε τον δήμαρχο για ποιο λόγο ζητήσατε την μίσθωση του χώρου και απάντηση δεν παίρναμε. 
Μόνο μια ξερή απάντηση "έδρα της εταιρίας του θα κάνει", ποιας εταιρίας, τι δραστηριότητα  θα υπάρχει; 
Απάντηση καμία. 
Δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής τοποθετήθηκε και είπε: "να μπει όρος, να μην γίνει οίκος ανοχής". 
Από αυτό να καταλάβετε πόσο ενήμεροι ήταν  οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής επί του θέματος, που τώρα κάνουν τους "υποστηρικτές" σας σε σχόλια στα ΜΜΕ. 
Για να τελειώνουμε με το θέμα,  εμείς κ. Μπενιουδάκη εκφραστήκαμε ευθύς εξ αρχής θετικά για το πρόσωπο σας, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να δώσουμε θετική ψήφο σε αυτήν την "ομιχλώδες εισήγηση". 
Αντιπροτείναμε αναβολή του θέματος, για να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας συνολικά στον άξονα Καλουδιανα - Λαφονήσι, η οποια θα δώσει δυνατότητες παραμονής εκπαιδευτικών, ιατρών και λοιπών δημοσίων λειτουργών που έχει ανάγκη  η ευρύτερη περιοχή και ο δήμος μας συνολικά.  Ταυτόχρονα θα μπορεί την καλοκαιρινή περίοδο να γίνετε και ημερήσια ενοικίαση αποφέροντας τους πόρους που χρειάζονται για την συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία των κτιρίων.
Είναι μια πρόταση που νομίζουμε ότι μπορεί να συμφωνήσετε και εσείς ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση, προς όφελος του συνόλου, η οποία σαφώς και έχει δυνατότητες χρηματοδότησης απο την μονομετοχικη εταιρία του δήμου,  αλλά και κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει σε σύμπραξη με την ιδιωτική πρωτοβουλία,  είτε την δική σας,  είτε κάποιου άλλου επιχειρηματία. 
Πάντα φυσικά με κανόνες διαφάνειας και ίσους όρους προς τους ενδιαφερόμενους. 
Σας προτείνουμε λοιπόν να ξανά σκεφτείτε ποιος και τι φταίει και εάν σας ενδιαφέρει το συνολικό όφελος της κοινωνίας μας, ελάτε στο δημοτικό συμβούλιο να συζητήσετε τις προθέσεις σας απλά και ξεκάθαρα, διότι κάνεις δημοτικός σύμβουλος δεν ήξερε τι θέλετε να κάνετε με την εν λόγω μίσθωση.
Υ.Γ. 
Να θυμάστε ότι ευθύνη λογοδοσίας για τα πεπραγμένα του δήμου έχει ο εκάστοτε δήμαρχος και η  δημοτική αρχή, όχι οι προμηθευτές, συνεργάτες και εργολάβοι που συνεργάζονται με τον Δήμο.
Με εκτίμηση 
Σταθάκης Θεόδωρος 
Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης δήμου Κισσάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: