Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Κυριακή 1 Μαΐου 2022

ΟΤΙ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ... ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ

Το θέμα του κόμβου στο Δραπανιά πουλάει απο κάθε άποψη.. έχει τους υποστηρικτές του, αλλά και τους πολέμιους του... με περισσότερους βέβαια αυτούς που κρίνουν, οτι το "έργο" δεν είναι έργο που εξυπηρετεί κανένα άλλο πλην αυτών που πάνε προς Δραπανιά και παραλία. Η ιστορία ξεκινάει απο το 2011 τότε έριξαν την ιδέα να φτιαχτεί ο ισόπεδος κόμβος και φυσικά μιας και στην γειτονιά μας όλα τα περί ΒΟΑΚ που μας έλεγαν ήταν παραμύθια κάποιοι το πήραν πολύ ζεστά... εξάλλου ο Δραπανιάς ήταν πρωτεύουσα και Δήμου κάποτε και είχε αξιώσεις...

6 Φεβρουαρίου 2015 ειναι η φωτογραφία απο τον ισόπεδο κόμβο στον Δραπανιά. Έχει πέσει νέα  άσφαλτος και όλοι θυμόμαστε οτι δεν υπήρχαν διαγραμμίσεις καθιστώντας το υποτιθέμενο κόμβο σκοτώστρα...
11 Μαίου 2021 η συνάντηση στον ΟΑΚ με τους κ. Άρης Παπαδογιάννης κ. Μυλωνάκη κ. Κουμάκη και τον Αντώνη Κοκοτσάκη πρόεδρο της κοινότητας, με αφορμή την έγκριση της χρηματοδότησης που αφορούσε την ολοκλήρωση του ισόπεδου κόμβου Δραπανιά Χανίων και συνδετήρων οδών.
Να θυμίσω οτι το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με σχετική απόφαση του Υπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, είχε δεσμεύσει το ποσό των 700.000 ευρώ για το έργο.
9 Φεβρουαρίου 2022 Σύσκεψη και αυτοψία για την αποπεράτωση του ισόπεδου κόμβου..... που εφόσον ξεκίνησε να φτιάχνεται έπρεπε κάποτε και να τελειώσει. 
Η αλήθεια ειναι οτι πλην λίγων κατοίκων της περιοχής ουδείς το έχει δει με καλό μάτι και ομολογουμένως το 2022 να κατασκευάζονται κόμβοι "μονόπατα" ειναι ολίγον παράτερο, αλλά και πολύ επικίνδυνο.... αλλά είπαμε προέχει να τελειώσει. Φυσικά κάποιοι κατηγορούν ευθέως αυτούς που το σκέφτηκαν αλλά...δεν βάζουν το μυαλό τους να λειτουργήσει οτι μπορεί αυτοί να το ήθελαν για τα δικά τους συμφέροντα, αλλά για να γίνει το αποφάσισαν κάποιοι άλλοι που θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί όλα αυτά που λέμε και λένε για ένα επικίνδυνο μονόπατο κόμβο.... Αφού αυτοί δεν το σκέφτηκαν ή δεν ήθελαν να το σκεφτούν, το έργο ... έγινε και ίσως να ειναι απο τα μοναδικά που έγιναν και θα γίνουν... γιατί όποιος πιστεύει οτι θα δούμε νεο ΒΟΑΚ τα επόμενα 30 χρόνια να σηκώσει το χέρι του....
Καλά έκαναν λοιπόν και τον απαίτησαν να γίνει, εξάλλου αυτοί προσπάθησαν να κάνουν κάτι για το χωριό τους και τα κατάφεραν ..οι αποδέλοιποι Νοπήγια- Κορφαλώνας- Καστέλι ίντα έκαναν ...διαμαρτυρήθηκαν μόνο και έβρισαν αυτούς που κατάφεραν κάτι. 
Μην περιμένετε να δείτε κανένα έργο τεράστιας αξίας στην περιοχή μας ειμαστε άκρα και δεν μας λογαριάζουν, αυτό φαίνεται... τα πάντα γίνονται απο τις μέσες ώσπου να φτάσουν εδώ έχουν αλλάξει πολλά ... τελευταίος κόμβος στο Μελισσουργειό ....
Κάθε τόσο λοιπόν θα μας πετούν κάτι καθρεφτάκια και κάτι χάντρες.. και εμείς σαν λιγούρηδες θα σκύβουμε το κεφάλι απο ευχαρίστηση...  υποκλινόμενοι μάλιστα για το "έργο" που μας προσφέρουν. Φυσικά για το χάλι αυτό έχουν βάλει και το χεράκι του πολύ ντόπιοι ..πάρα πολλοί.
Συμπέρασμα οτι και να γίνει στην μπανανία καλό ειναι.... μπρος στο τίποτα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: