Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Οι εργασίες του Βιολογικού του κόλπου της Κισάμου έχουν σταματήσει στην πόλη, μιας και ρωτάτε πολλοί. Σας ενημερώνω δε και απ΄ότι ξέρω οτι θα ξαναγυρίσουν στην πόλη τα μηχανήματα μετά από 15 μέρες, τόσο χρειάζεται κατά τους μηχανικούς να φτιαχτεί το κομμάτι που συνδέει το Λιμάνι Καβονησίου με τα κεντρικά δίκτυα. (Μπράβο στο Λιμενικό Ταμείο που πίεσε να γίνει και αυτό) 
Άρα να μην ανησυχούν οι ιδιοκτήτες στους δρόμους ή στα κομμάτια των δρόμων που δεν πέρασε το δίκτυο. Ήδη μετά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε οτι 3 μόνο δρόμοι δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο και αυτό δεν οφείλετε σε παράληψη, αλλά αστοχία του μελετητή.    
Το μοναδικό κομμάτι που δεν θα συνδεθούν προς το παρόν είναι το κομμάτι από το '41 ως και την διασταύρωση της τράπεζας Χανίων, μιας και εκεί υπάρχει πρόβλημα στο σχέδιο πόλεως, δεν υπάρχει δημοτικός δρόμος απαλλοτριωμένος προς βόρεια για να μεταφέρει τα λύματα.
Πάντως καλό είναι πριν φύγουν και τα τελευταία μηχανήματα από την πόλη, αν και ο ΟΑΚ κύριος υπεύθυνος του έργου, καταβάλει προσπάθειες για να πάρει παράταση το έργο και για τον νέο χρόνο, όσοι δεν μπορούν να συνδεθούν ή ξεχάστηκε να περάσει ο βιολογικός από τον δρόμο τους να το γνωστοποιήσουν στον δήμο....


Δεν υπάρχουν σχόλια: