Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Πρόταση Δραγασάκη για παράλληλο τραπεζικό σύστημα
«Που να μην το ελέγχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα»
Πρόταση Δραγασάκη για παράλληλο τραπεζικό σύστημα  Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, περί δημιουργίας παράλληλου τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα που δεν θα υπόκειται στον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Είναι αναγκαία, αλλά όχι επαρκής η ανακεφαλοποίοηση των τραπεζών», σημείωσε αρχικά ο Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας πως «πρέπει να προσπαθήσουμε να υπάρξει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, που να μην το ελέγχει η Ευρωπαϊκή Kεντρική Τράπεζα».
«Πρέπει να στηρίξουμε τις συνεταιριστικές τράπεζες στη χώρα και μετά να φτιάξουμε τις δικές μας τράπεζες» πρόσθεσε, προκαλώντας την έκπληξη και την αντίδραση πολλών βουλευτών.
Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει στη δημόσια σφαίρα την άνοιξη και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Όπως ήταν φυσικό, η ομιλία του προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων μεταξύ των βουλευτών, που τον παρακολουθούσαν έκπληκτοι να κάνει λόγο για παράλληλο τραπεζικό σύστημα, όπως δηλαδή είχε κάνει και την άνοιξη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
«Κάνουν λάθος όσοι δεν βλέπουν ότι το προηγούμενο διάστημα διεξήχθη ένας πόλεμος ενάντια όχι στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα» υποστήριξε ο Γιάννης Δραγασάκης.
«Πρέπει να αντλούμε μαθήματα και όχι απλώς να καταγγέλλουμε ο ένας τον άλλο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο Γιάννης Δραγασάκης έκανε λόγο για «οικονομικό κανιβαλισμό», στην αρχή της κρίσης, όταν οι τράπεζες ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και φορτώθηκαν με κρατικά ομόλογα τα οποία αργότερα κουρεύτηκαν με το PSI».
Κατά τη γνώμη του, το κούρεμα των ομολόγων, η αύξηση των «κόκκινων» δανείων, λόγω της κρίσης και της ανεργίας, καθώς και οι απώλειες καταθέσεων ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση των τραπεζών.
Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, ανέφερε ότι η προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση δεν έλυσε το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων ούτε ανέκοψε την εξέλιξή τους, και πρόσθεσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος επεξεργάζεται σχέδιο, το οποίο προβλέπει την κατηγοριοποίηση των δανείων, ενώ θα θέτει στις τράπεζες συγκεκριμένους στόχους.
«Η κυβέρνηση θέτει κατ' αρχήν το κοινωνικό κριτήριο και την προστασία της πρώτης κατοικίας», υποστήριξε και διευκρίνισε ότι αρνείται κάθε έννοια αγοραπωλησίας δανείων, ενώ εξετάζει την αναδιάρθρωσή τους εφόσον μπαίνουν κεφάλαια και επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: