Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.....

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τον Δήμο Πλατανιά οι εργασίες ανάπλασης και κατασκευής νέων πεζοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή Πλατανιά και ειδικότερα την περίοδο αυτή, στο οδικό τμήμα της Π.Ε.Ο., μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Κοντομαρίου και Μάλεμε.
 Οι εργασίες οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση Οδού Ανάπλαση Πεζοδρομίων στις Τοπικές Κοινότητες Πλατανιά, Κοντομαρίου, Μάλεμε», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Ε.Π. «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» ξεκίνησαν εκ νέου την Πέμπτη 29/10/2015 από το ύψους του ξενοδοχείου «Αegean Palace» στο Κοντομαρί και θα διαρκέσουν έως τις 30/11/2015, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εργασιές και ολοκλήρωση στη Δημοτική Κοινότητα Πλατανιά.

Το εργο περιλαμβάνει....
1. τη δημιουργία πεζοδρομίων ανεμπόδιστης κίνησης πεζών με προδιαγραφές κίνησης ΑμεΑ, σε συνολικό μήκος 4.12 χλμ. επί της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισάμου (1.490 μέτρων εντός της Δ.Κ. Πλατανιά, 1.177 μέτρων εντός της Τ.Κ. Κοντομαρίου και 1.450 μέτρων εντός της Τ.Κ. Μάλεμε),
2. την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση της οδού και των ανοικτών κοινόχρηστων χώρων,
3. την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης,
4. τη φύτευση όπου είναι εφικτό υψηλού πρασίνου,
5. την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων, κάγκελα και στάσεων λεωφορείου) και
6. τη μετατόπιση των δικτύων της ΔΕΗ.
Η ερώτηση τώρα
Αυτό το έργο που γίνεται από την περιφέρεια με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για την ΠΕΟ, (παλαιά εθνική οδό για όσους δεν ξέρουν να μεταφράζουν), φτάνει ως το τέλος της παλιάς Εθνικής που δεν είναι το Κολυμβάρι αλλά η Κίσαμος και περνά από Κολένι, Δραπανιά και Καλουδιανά άρα μπορούμε να φτιάξουμε και εκεί τα ίδια; 
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα καταλάβουμε οτι η Κρήτη ή κόντυνε ή δεν ενδιαφέρει τους εξ ανατολών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: