Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ....

Επειδή είμαστε ένα μήνα μόνο μακρυά από το πρόβλημα ...σκέφτηκα να το αναδείξω για να μην βρεθούμε, όπως συμβαίνει πάντα προ εκπλήξεων. Φέτος τα πράγματα είναι δυσκολότερα, μιας και οι βλάκες που μας κυβερνούν θέλουν και αποδείξεις για τα παιδιά που θέλουν να πάνε σχολείο. 
Συγκεκριμένα, για να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης θα πρέπει οι διευθυντές των σχολείων του νησιού και κατ επέκταση της γειτονιάς μας, να αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία με τη χιλιομετρική απόσταση του τόπου κατοικίας κάθε μαθητή μέχρι τη στάση του λεωφορείου και από τη στάση μέχρι το σχολικό συγκρότημα που ανήκει. Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Μάλιστα, η κάθε απόσταση θα πρέπει να αποδεικνύεται με χάρτες και επίσημες μετρήσεις......το καταλάβατε κατ΄αρχάς θα φάνε λεφτά κάτι χαραμοφάηδες που θα κάνουν τις μετρήσεις σίγουρα με απ΄ευθείας ανάθεση, και ώσπου να τελειώσουν αυτές οι διαδικασίες ο μπαμπάς και κάθε μπαμπάς θα μεταφέρει τα παιδιά του από κάθε χωριό στο σχολείο, μιας και όλοι ξέρουμε την ευαισθησία του εθνικού μεταφορέα..... στο ζόρε!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χάρτες και επίσημες μετρήσεις σε χαρτί με σφραγίδα , δίνουν τα δημόσια έργα κάτω στο λιμάνι πριν τα Νεώρια , από εκεί πηγαίνω και παίρνω για τα οδοιπορικά της γυναίκας μου για τα σχολεία της.
Σύντομες διαδικασίες και δωρεάν , αφού ήδη έχει γίνει η μελέτη από τους δημόσιους υπαλλήλους.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.