Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΜΠΑΛΟΣ

H Παραλία του Mπάλου και επίσημα στην μονομετοχική, όπως φαίνεται από την υπ΄αρίθμο 143 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κισάμου της 30-Ιουνίου- 2011. Μάλιστα η απόφαση είναι ομόφωνη και ανάμεσα στους όρους φαίνεται ότι είναι η είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους του 1Ε, που θα πηγαίνει κατά 60% στην μoνομετοχική για τις ανάγκες πληρωμών και ανταποδοτικών χαρακτήρων έργων και το 40% στον δήμο. Το αίτημα της μονομετοχικής να γίνει και ο Μπάλος Λαφονήσι -να γεμίσει ομπρέλες- δεν έγινε δεκτό μιας και αυτό απαγορεύεται απο το διαχειριστικό σχεδιασμό του Natura.
Επιτέλους μετά από χρόνια άγριου "κλαδέματος" από ιδιώτες, ο Μπάλος στα χέρια του Δήμου. Σωστή και η απόφαση για τις ομπρέλες αν και αυτό θα δημιουργήσει πολλές παρανομίες που δεν θα μπορούν να ελεγχθούν. Η καλύτερη λύση θα ήταν να μπουν ομπρέλες σε δυο σημεία που θα είναι και τα μοναδικά αφού συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Με το να αφήνουμε παραθυράκια δεν λύνουμε το πρόβλημα το μεγεθύνουμε. 
Από τα θετικά της δημοτικής αρχής, αν και τα εύσημα ανήκουν κατ πολύ στην Φρόσω Σκουλάκη πρώην δήμαρχο, για τις αποφάσεις της στο διαχειριστικό κομμάτι στην προηγούμενη δημαρχιακή θητεία, αλλά και στον Κώστα τον Κουκουράκη που είχε φτιάξει την Μονομετοχική στον δήμο Ιναχωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: