Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,
Μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρης και πολυεπίπεδης κρίσης που διέρχεται ο τόπος, είναι κρισιμότερο από ποτέ όλοι εμείς που διεκδικήσαμε με επιτυχία την ψήφο των Χανιωτών, να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αντιπαλέψουμε τα προβλήματα του σήμερα, αλλά και να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με τις παθογένειες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν εδώ. Η παρούσα επιστολή αποτελεί αποτέλεσμα επίμονου προβληματισμού απέναντι σε επιλογές που δεν δύναμαι να υπερασπιστώ, απέναντι σε πρακτικές που βρίσκονται σε πλήρη σύγκρουση με τα πολιτικά αλλά και τα προσωπικά μου χαρακτηριστικά, και συνέχεια της άκαρπης κατ’ ιδίαν συζήτησης μας σχετικά με το παρακάτω θέμα.
Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ απόλυτη υποχρέωση μου, απέναντι στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν, να εκφραστώ δημόσια και να δηλώσω την έντονη και κατηγορηματική αντίθεση μου στη διαφαινόμενη επιλογή σας για τη θέση του ειδικού συμβούλου, στο πρόσωπο του κυρίου Βενιανάκη Δημήτριου.
Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τη νομοθεσία του «Καλλικράτη», κάθε αντιπεριφερειάρχης δικαιούται να επιλέξει έναν ειδικό συνεργάτη της προτίμησης του. Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο συνεργάτης αυτός πέραν των αδιαμφισβήτητων τυπικών του προσόντων θα πρέπει να χαίρει της εκτίμησης τόσο της δικής σας, όσο και της τοπικής κοινωνίας, βάσει του ήθους και του ακέραιου του χαρακτήρα του. Επιπροσθέτως, και πάντα σύμφωνα με την προκήρυξή σας, για την πλήρωση της θέσης του ειδικού συμβούλου αναζητείται άτομο με ειδίκευση και εμπειρία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης και ανάδειξης - προώθησης αγροτικών προϊόντων. Επί των τελευταίων, η επιλογή του κυρίου Βενιανάκη για θέματα ανάπτυξης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων προκαλεί το λιγότερο απορία, αφού ο εν λόγω κύριος συνδέεται στην συνείδηση των αγροτών και των συνεταιριστών με την απαξίωση του συνεταιριστικού κινήματος, οι συνέπειες της οποίας ταλανίζουν ακόμα και σήμερα τον αγροτικό κόσμο του νομού μας. Η εμπειρία του δε σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος δεν τεκμηριώνεται ούτε από την μέχρι σήμερα επαγγελματική του δράση, αλλά ούτε άμεσα και από κάποιο άλλο στοιχείο.
Κύριε Βουλγαράκη, συνεκτιμώντας τη διάθεση προσφοράς και την ευθυκρισία σας στα θέματα του νομού μας, έχω την γενική πολιτική κρίση που είναι ασυσχέτιστη με την επίμαχη διαφαινόμενη επιλογή σας (κ. Βενιανάκη), ότι σε κάθε αιρετό, το φίλτρο επιλογής των πιο στενών συνεργατών του, θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αξιοκρατίας και της αποτελεσματικότητας και όχι από τη λογική των «κουμπάρων» και των «κολλητών», και ότι τα φαντάσματα του παρελθόντος όπου υπάρχουν και όταν υπάρχουν θα πρέπει να παραμένουν στο χρονοντούλαπο τις ιστορίας ιδιαίτερα όταν διεκδικούν έμμισθες καίριες δημόσιες θέσεις.
Οι οικογενειακές μου αξίες, η ιδεολογική μου συγκρότηση και η ευθύνη απέναντι στη κοινωνία αποτελούν τη μοναδική πυξίδα πόρευσης στον δημόσιο βίο μου. Δεν έχω σκοπό να προχωρήσω διαφορετικά, δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω την πεπατημένη οδό της σιωπής απέναντι σε αποφάσεις που δεν μπορώ να υποστηρίξω.
Εκλέχτηκα για να εκφράζω τις απόψεις μου με παρρησία και υπευθυνότητα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Σας ζητώ να προστατεύεστε το κύρος σας, μην προβαίνοντας στην πρόσληψη αυτή, η οποία υπάρχει κίνδυνος να σας εκθέσει.
Αναμένοντας την απάντηση σας.
Σημανδηράκης Παναγιώτης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: