Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ

Δεύτερη προσπάθεια θα κάνει η ομάδα της πόλης μας, ο Κισαμικός για ν' ανέβει κατηγορία, και πριν προλάβει να τελειώσει τις κινήσεις της η διοίκηση και ήλθαν στο φως οι αλλαγές που ετοίμαζε και περιμέναμε από την Ε.Π.Ο. Σημαδιακό ότι την προσπάθεια του ο Κισαμικός θα την κάνει για να ανέβει όχι πλέον στο περιφερειακό που ποτέ δεν έχει παίξει, αλλά στην Δ' Εθνική μια κατηγορία πολύ γνώριμη σ΄αυτόν!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της ομοσπονδίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος, Γιώργο Σαρρή, προκειμένου να συντάξει την νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος (περιόδου 2011-12) και να αποσταλεί μέχρι τις 15 Ιουλίου στις κατά τόπους ενώσεις της χώρας, ώστε να ενημερωθούν τα σωματεία και οι παράγοντες για τις διαφοροποιήσεις. Ουσιαστικά αυτό που "βγαίνει" είναι ότι η αναδιάρθρωση είναι δεδομένη και δεν θα χρειασθεί η Γ.Σ. της Ομοσπονδίας στις 22 Ιουλίου για να "περάσει". Η εξέλιξη αυτή είναι αναγκαστική, μετά τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν στον χώρο του ποδοσφαίρου, και που έφεραν την ΕΠΟ πίσω στον σχεδιασμό της. Βάση των όσων αναφέρει ο κ. Σαρρής, στην προκήρυξη που θα αποσταλεί στις ΕΠΣ της χώρας μέχρι την 15η Ιουλίου, θα αναφέρονται αναλυτικά: 1. Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 10 ομίλους με τον αριθμό των ομάδων σε κάθε όμιλο να διαφοροποιείται ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των ομάδων που θα προκύψουν. Αυτή την στιγμή υπολογίζονται συνολικά 142 ομάδες(79 που παρέμειναν στην κατηγορία, 56 ομάδες που ανέρχονται από τα τοπικά και 7 ομάδες που υποβιβάζονται από την Γ΄ Εθνική). Όμως ο αριθμός αυτός σίγουρα θα διαφοροποιηθεί, αφού θα έχουμε επιπλέον ομάδες που υποβιβάζονται από την Γ΄ Εθνική (λόγω των πλαστών ενημεροτήτων), ενώ σίγουρα θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής. 2. Όπως είναι γνωστό, από τους δέκα ομίλους της Δ΄ Εθνικής θα ανέβουν στην Γ΄ Εθνική, μόνο οι 5 πρωταθλήτριες (με μπαράζ). Ενώ από κάθε όμιλο της Δ΄ Εθνικής θα υποβιβασθούν τόσες ομάδες στα τοπικά, όσες απαιτούνται ώστε το πρωτάθλημα της περιόδου 2012-13 να διεξαχθεί σε 6 ομίλους (κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για 8 ομάδες που θα υποβιβασθούν ανά όμιλο). Από τα τοπικά πρωταθλήματα, θα ανέβουν στην Δ΄ Εθνική της περιόδου 2012-13 μόνο 28 ομάδες (με μπαράζ). 3. Σε ό,τι αφορά τα όρια ηλικιών των ποδοσφαιριστών, είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση 3 νεαρών ποδοσφαιριστών (γεννηθέντες μέχρι το 1991), ενώ οι ομάδες επιτρέπεται να έχουν στην σύνθεση τους μόνο δύο ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: