Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Η ΙΕΡΑ ΣΙΝΔΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΗ

Ιταλός επιστήμονας αναδημιούργησε την αμφιλεγόμενη Ιερά Σινδόνη, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι το σάβανο στο οποίο πιστεύεται ότι τυλίχθηκε το σώμα του Χριστού μετά τη Σταύρωση θα μπορούσε πράγματι να έχει κατασκευαστεί από επιτήδειους το Μεσαίωνα.
«Δείξαμε ότι είναι δυνατό να αναπαραχθεί κάτι που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τη Σινδόνη» δήλωσε στο Reuters o Λουίτζι Γκαρλασέλι, ο οποίος επρόκειτο να παρουσιάσει τα συμπεράσματά του τη Δευτέρα σε συνέδριο για παραφυσικά φαινόμενα που πραγματοποιείται στην Ιταλία.
Ερευνητές από τη Βρετανία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ είχαν προκαλέσει αίσθηση το 1988 όταν χρονολόγησαν το επίμαχο ύφασμα την περίοδο 1260 έως 1390 μ.Χ.
Πολλοί βεβαιώθηκαν τότε ότι πρόκειται για κατασκεύασμα επιτήδειων, σχεδιασμένο να προωθήσει τη μεσαιωνική βιομηχανία προσκυνηματικού τουρισμού.
Στο επίμαχο λινό ύφασμα, με διαστάσεις 4,4 επί 1,2 μέτρα, διακρίνεται ξεκάθαρα το αποτύπωμα ενός γενειοφόρου άνδρα με σταυρωμένα χέρια, διάστικτο από λεκέδες αίματος και τρύπες από καψίματα.Η Καθολική Εκκλησία δεν ισχυρίζεται ότι η Ιερά Σινδόνη (γνωστή και ως Σινδόνη του Τορίνο) είναι πράγματι το σάβανο του Ιησού, θεωρεί όμως ότι το ύφασμα αποτελεί υπενθύμιση των παθών του. Σήμερα φυλάσσεται στον Καθεδρικό Ναό του Τορίνο και σπάνια εκτίθεται στο κοινό.
Ο Λουίτζι Γκαρλασέλι, καθηγητής Οργανικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Πάβια, δημιούργησε ένα ακριβές αντίγραφο του κειμηλίου χρησιμοποιώντας τεχνικές που ήταν διαθέσιμες το Μεσαίωνα.
Αρχικά ο ερευνητής δημιούργησε το αποτύπωμα τοποθετώντας ένα λινό ύφασμα πάνω από έναν εθελοντή που φορούσε μάσκα και τρίβοντάς το με χρωστικές ουσίες που περιείχαν μικρές ποσότητες οξέος.
Στη συνέχεια το χρώμα παλαιώθηκε τεχνητά με θέρμανση σε φούρνο και πλύσιμο, ενώ στο τελικό στάδιο προστέθηκαν καψίματα και λεκέδες αίματος και νερού.
Ο Γκαρλασέλι παραδέχτηκε ότι το πείραμα χρηματοδοτήθηκε από ιταλικό σύλλογο άθεων και αγνωστικιστών, διαβεβαίωσε όμως ότι τα συμπεράσματά του είναι αξιόπιστα.
«Το χρήμα δεν έχει οσμή» δήλωσε. Η έρευνα «έγινε με επιστημονικό τρόπο. Αν στο μέλλον θέλει να με χρηματοδοτήσει η Εκκλησία, εγώ εδώ είμαι» κατέληξε.
πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: