Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟΣ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ

ΧΤΥΠΑ ΜΕ ....... ΑΝΤΕΧΩ !!!!!

Επειδή ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο αντιθέσεις και αποκλίσεις, θεωρώ χρήσιμο να χρησιμοποιήσω μια σεξουαλική απόκλιση για τίτλο του σημερινού μου άρθρου. Σεξουαλική απόκλιση είναι ο όρος που ορίζει την σεξουαλική συμπεριφορά κάθε ατόμου, πέρα από κάθε γνωστή πραγματικότητα . Μια από αυτές λοιπόν τις αποκλίσεις είναι και ο μαζοχισμός "χτύπα με αφέντη, ήμουνα κακός".
Χωρίς αμφιβολία οι μαζοχιστικές τάσεις που έχουμε σαν λαός και σαν άνθρωποι πολλές φορές μας δημιούργησαν, αλλά και μας δημιουργούν καταστάσεις μη αναστρέψιμες και πολύ επώδυνες όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.
Αν τρέξουμε λίγο πίσω στην Ιστορία της περιοχής και αναλογισθούμε τις τόσες οικονομικές ή πολιτιστικές προσωπικότητες που έδειξαν ενδιαφέρον για την περιοχή μας και απογοητεύτηκαν, θα καταλάβουμε πάραυτα -όπως θα έλεγε και ο σοφός ΣΑΝΤ του Καστελλιού -τις καταστρεπτικές όσο και μαζοχιστικές ικανότητες που διαθέτομαι .
Φυτράκης- Θεοχαράκης- Παπαδόπουλος -Αννουσάκη- Βαρδινογιάννης κάθε ένας από αυτούς σε διαφορετική στιγμή έδειξε το ενδιαφέρον του για την Κίσαμο και δυστυχώς απογοητεύτηκε πάραυτα- όπως θα καταλάβαινε και ο κάθε μη σοφός ντόπιος ΣΑΝΤ.
Ο κάθε επενδυτής -δωρητής έτσι τους ονομάζω, γιατί κάθε ένας τους επενδύει και δωρίζει τέχνη- γνώση- ικανότητα -χρήμα μες στην μικρόχρονη δημοτική –κοινωνική- πολιτιστική πορεία της πόλης και της επαρχίας μας κυνηγήθηκε –κτυπήθηκε –δυσφημήθηκε –απογοητεύτηκε και τελικά εκδιώχθηκε. Αφήνοντας όλους εμάς να διερωτόμαστε ;
- Τι στο διάολο φταίει : το κλίμα ή εγωμαζοχιστική μας ιδιοσυγκρασία .
Αν οι σημερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν μια κάποια επιτυχία, αν οι έως και σήμερα δωρητές πρόσφεραν- και κανείς δεν λέει το αντίθετο- πόσο θα ήταν η επιτυχία αν η ισχυρογνωμοσύνη ή τα εγωιστικά μας σύνδρομα ήταν σε μικρότερη κλίμακα;
Φυτράκης. Ο άγνωστος ΔΩΡΗΤΗΣ λίγοι το γνωρίζουν.
Θεοχαράκης. Ας είναι καλά με το αθλητικό του κέντρο.
Παπαδόπουλος Λευτέρης. Βράδυ έφυγε αν και μπορούσε και ήθελε να προσφέρει στον πολιτιστικό τομέα .
Αννουσάκη. Η δικιά μας δημοσιογράφος που μαζί με την αδελφή της Μαρία ήθελαν -να μας τιμήσουν- φτιάχνοντας το σπίτι της Κρητικιάς γυναίκας, απέτυχαν γιατί «τράκαραν» σε ανεγκέφαλους.
Βαρδινογιάννης. Ο πλούσιος Κρητικός που επένδυσε στην Κίσαμο και αυτός απογοητεύτηκε-μηνύθηκε- μόνο και μόνο επειδή σκέφτηκε να επενδύσει στην περιοχή μας, λες και θα τον ταΐζομαι .
Κύριοι καλό το λίρι- λίρι, καλή και η κάθε εμπορικοποιημένη πανήγυρις, καλή και η κάθε τιμητική βράβευση σε ζωντανούς και αποθαμένους, όμως τα μακροπρόθεσμα και σίγουρα κεφάλαια της ανάδειξης της περιοχής από γνώστες και πετυχημένους οικονομικοπολιτιστικούς ανθρώπους χρειάζονται περισσότερο προσοχή και προπαντός ιδιαίτερη τέχνη στον τομέα της μεταχειρίσεις. Άλλος θα προσφέρει την γνώση, άλλος την ικανότητα του και άλλος την οικονομική στήριξη, που τόσο η περιοχή μας έχει ανάγκη.
Λίγο λοιπόν νερό στο κρασάκι σας κύριοι δεν βλάπτει.
Σιγά-σιγά αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί είμαστε τόσο καλοί στο μοιρολόι. Σίγουρα αυτό- μαστιγωνόμαστε, κλαίγοντας μετά ομαδικώς για το χάλι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: