Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ

«Εξαίρεση αρχαιολόγων από τις περιοριστικές διατάξεις των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004 (24μηνο)» στην οποία τονίζει ότι οι αρχαιολόγοι και το εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό του ΥΠ.ΠΟ.Τ. στερούνται το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία, καθώς με τη συμπλήρωση 24 μηνών δεν έχουν δικαίωμα να εργαστούν ποτέ ξανά στο επάγγελμα, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν και εξειδικεύτηκαν μέσω πολυετούς εμπειρίας, λόγω των περιοριστικών διατάξεων του Π.Δ. 164/2004 και επισημαίνει ότι το ίδιο το ΥΠ.ΠΟ.Τ αναγνωρίζει την ανάγκη εξαίρεσης του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Υπουργείου από τους περιορισμούς του Π.Δ. 164/2004.
Και ρωτά τους κ.κ. Υπουργούς αν προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση (πότε και με ποιο τρόπο) να επιλύσει το φλέγον για τους εργαζομένους ζήτημα του 24μήνου, εξαιρώντας το επιστημονικό προσωπικό και τους τεχνίτες υψηλής εξειδίκευσης από τους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004; 
Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 13.12.2010 στον πρωινό κύκλο (9:30-11:00).
Κύριε Κριτσωτάκη συγχαρητήρια για την ερώτηση σας, καλά κάνατε που βάλατε μέσα και τους ειδικευμένους αρχιεργάτες που είναι συμβασιούχοι 16 χρόνια και τώρα  απολαμβάνουν την απόλυση τους, λόγω "κρίσης"!
Ρωτήστε όμως και τον εν λόγω υπουργό αν είναι εύκολο τώρα να λειτουργήσουν οι σωστικές ανασκαφές αλλά και οι επιβλέψεις αρχαιολογικών χώρων με τους ανειδίκευτους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: