Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την ανάπτυξη και το περιβάλλον της Κρήτης, εντάχθηκαν χθες στο ΕΣΠΑ, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θανάσης Καρούντζος. Πρόκειται για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης στο Ηράκλειο, συνολικού προϋπολογισμού 5,188 εκατ. ευρώ.
Στις “παλιές” περιοχές, τα δίκτυα χρειάζονται άμεση αντικατάσταση διότι προκαλούνται σοβαρά προβλήματα διαρροών στο δίκτυο, ενώ στο νέο Σχέδιο Πόλης, υπάρχουν μεμονωμένα δίκτυα, με συνέπεια οι κάτοικοι να υδρεύονται με παροχές μεγάλου μήκους, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα υδροδότησης, αλλά και διαρροές νερού.
Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 55.484 μέτρων με σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, διατομών από Φ90 έως Φ400. Στις περιπτώσεις όπου από τη μελέτη προβλέπεται κεντρικός αγωγός ύδρευσης (διατομής μεγαλύτερης των 140 χιλ.) προβλέπεται και αγωγός διανομής Φ90. Κατασκευή υδροληψιών ύδρευσης στους αντίστοιχους αγωγούς.
Κατασκευή των φρεατίων όπου θα τοποθετηθούν οι απαραίτητες συσκευές για τη σωστή λειτουργία του δικτύου (δικλείδες, αεροβαλβίδες) και τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών στις προβλεπόμενες από τη μελέτη θέσεις. Παράλληλα, εφόσον απαιτηθεί θα πραγματοποιηθεί αρχαιολογικός έλεγχος στις περιοχές που θα υλοποιηθούν τα έργα.
Μάλιστα στο Ηράκλειο υπάρχει ο θεός περιφερειάρχης που προσπαθεί για το καλό των κατοίκων της μεγαλούπολης. Στο Καστέλλι δεν υπάρχει κανείς, ούτε θεός να ασχοληθεί με τα απαραίτητα μας ... οι περισσότερες περιοχές μας, πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνες, ακόμα και οι αγωγοί που δίνουν νερό στο τρίτο δημοτικό, εκεί που πίνουν νερό παιδάκια ......το διαπιστώσαμε χθες.

Αλλού λοιπόν είναι επικίνδυνοι και αλλού όχι, απάντηση φυσικά δεν πρόκειται να πάρουμε από κανένα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: