Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ

Διάβασα το τελευταίο άρθρο των Νέων οριζόντων για τα δυο αστυνομικά τμήματα που θα υπάρχουν σε ολάκερη την επαρχία μας και έπαθα … πλάκα !
25.000 κάτοικοι και σε μια μεγάλη έκταση χωρίς καλό οδικό δίκτυο θα εξυπηρετούνται από τούδε και πέρα με τους 3-5 αστυνομικούς, όσους δηλαδή θα βρίσκονται σε υπηρεσία.
Εύγε κύριε υπουργέ !
- Ούτε νέφτι να τους βάλετε δεν θα προλαβαίνουν το τρακάρισμα στο Ελαφονήσι αν συμπέσει με ένα μια ληστεία η ένα σοβαρό καβγά στον Κάμπο. Εκτός αν οι νέοι αστυνόμοι θα είναι βγαλμένοι από την σχολή του Σουπερμαν και πετούνε.
Πολύ αμφιβάλλω βέβαια ότι θα καλυτερέψουν τα πράγματα, έτσι μάλλον θα ζήσουμε το ανεπανάληπτο όσο και επαναλαμβανόμενο «Είμαι μόνος και δεν μπορώ να φύγω από το αστυνομικό τμήμα» . Ο θεός να βάλει το χέρι του λοιπόν μην έχουμε και τίποτα σοβαρότερα!

Πλησιάζει βέβαια και ο χειμώνας οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει με τα καραβάνια των μαζωχτάδων που προγραμματίζουν να μας επισκεφτούν. Οι καιροί είναι χαλεποί για το κλεινό άστυ και μετά τις διαμαρτυρίες των υψηλόβαθμων βολευτών ότι η Αθήνα γκετοποιείται και το ιστορικό της κέντρο εξαθλιώνεται, μάλλον ας προετοιμαστούμε να δεχτούμε την μεγαλύτερη εσωτερική λαθρομετανάστευση των τελευταίων χρόνων .
Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση πυροδοτεί ανεξέλεγκτες κοινωνικές εξεγέρσεις και καταλαβαίνετε ότι αυτό το εκμεταλλεύονται κάτι δήθεν ¨πατριώτες¨ που μας τα έσουραν πέρυσι και μας κατηγόρησαν ανοιχτά για ρατσιστές! Πρέπει λοιπόν από φέτος αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ύποπτες κατηγορίες του κάθε φόρουμ να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να δεχτούμε τους «μαζωχτάδες» μας. Δυστυχώς το οικονομικό «σύστημα» στην Ελλάδα είναι αναχρονιστικό, φαύλο, σαθρό και κρατικοδίαιτο. Αφού δεν θέλουν ή δεν μπορούν να εισαγάγουν καινοτομίες, εισάγουν χαμηλότερο εργατικό δυναμικό σε κόστος, οπότε όλοι αυτοί είναι, προσωρινά όσο κρατούν οι ελιές,…… μάννα εξ ουρανού.

Μιας και είναι δύσκολο λοιπόν να φέρουμε τόσους όσους χρειαζόμαστε για να κάνουμε τις δουλειές μας καλό είναι να σκεφτούμε από τώρα πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και μεις μια γκετοποίηση που κακά τα ψέματα μας εκθέτει και σαν ανθρώπους αλλά και σαν χώρα.
Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κανένα να μην έλθει, σε κανένα να μην εργαστεί, αλλά τουλάχιστον ας μείνουν ανάμεσα μας, ας συγκατοικήσουμε, σαν άνθρωποι και όχι σαν ζώα όπως τους ζήσαμε τον περασμένο χειμώνα.
Η δημοτική αρχή πρέπει να αρχίσει να καταγράφει τα χαμόσπιτα που για τον άλφα ή βήτα λόγο μένουν έτσι και γίνονται εστίες παραβιάσεων, να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες τουλάχιστον, άμα δεν το καταφέρει ας τα σφραγίσει προσωρινά.
Σπίτια να νοικιάσουν υπάρχουν πολλά, δουλειές φέτος λόγω βεδέμας πολλές, συσσίτια θα γίνουν, ας προλάβουμε λοιπόν τα χειρότερα που δεν είναι αυτοί ταλαίπωροι και εξαθλιωμένοι όσο μια μερίδα που ψάχνει ευκαιρία να μας πει Ρατσιστές.

Επειδή κάποιοι θα με κατηγορήσουν, λέω ότι όλοι μας έχουμε εθνική συνείδηση, αλλά φοβόμαστε ή ντρεπόμαστε να το πούμε, επειδή κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε “εθνικιστές” από τους δήθεν……εκσυγχρονιστές, τους γνωστούς, αυτούς που «ψοφούν» για τηλεόραση. Όμως είναι απόλυτο φυσιολογικό ο κάθε ένας μας να αγαπάει την πατρίδα του, το μαθαίνουμε από πολύ μικροί, όσο και όπως γουστάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: