Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

ΜΙΑ ΝΤΟΠΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Είναι κοινό μυστικό ότι ζούμε στην εποχή των δημοσκοπήσεων. Όλοι πλέον παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις, από βιομηχανίες, μέχρι τράπεζες και εμπορικές επιχειρήσεις. Οι καλύτεροι πελάτες βέβαια είναι οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα, οι οποίοι θεωρούν τις δημοσκοπήσεις «εργαλείο» και τις παραγγέλνουν με κάθε ευκαιρία, ακολουθούν μετά τηλεόραση και φυλλάδες.
Μια τέτοια δημοσκόπηση του γνωστού …. Ράδιο Αρβύλα δημοσιεύω σήμερα, που μπορεί να γίνει και αυτή ….εργαλείο .

Στο ερώτημα «Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Κισάμου σήμερα; » οι απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες μετά και την 2η * ανώνυμη τηλεφωνική δημοσκόπηση του …. ράδιου αρβύλα της Κισάμου, είναι οι ακόλουθες :
Α. Καθαριότητα 27%
Β. Κυκλοφοριακό 25%
Γ. Κρατική αδιαφορία 25%
Δ. Ντόπια αδιαφορία 23%

Φυσιολογικά και αναμενόμενα τα αποτελέσματα θα μου πείτε, αν και κατά την γνώμη μου κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν και την ανάποδη σειρά, όπως θα δείτε παρακάτω.
***********
Σαββατόβραδο ζέστη πολύ, ήλθε και η παρέα από την Αθήνα, τι το πιο λογικό από το μια μεταμεσονύχτια βόλτα για μια κρύα μπύρα στην παραλία του Τελωνείου. Εκεί που τα νιάτα ξεφαντώνουν και σε ζαλίζουν με το ατελείωτο πηγαινέλα τους, εκεί που συναντάς φίλους, παλιούς συμμαθητές, ξεχασμένους…. γνωστούς.
Όλα εξελίσσονται φυσιολογικά και υπέροχα, τα αστεία διαδέχονται το να τ΄άλλο και εκεί που περιμένεις την θαλάσσια αύρα να σε δροσίσει και λίγο, να΄ σου μια «υπέροχη» βοθρίλα, απότομη όσο και ανυπόφορη, να σου γυρίζει τ΄αντερα ανάποδα.
- Άντε στην υγειά μας, κι απου φύγει-φύγει.
- Τώρα θα μου πείτε τι το παράλογο βλέπω και γιατί το ξανα- λέω και το ξανα-λέω. Κανονικά θα έπρεπε να το είχα εμπεδώσει ή καλύτερα να είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια, όμως πολλές φορές είναι αδιανόητο κάποιοι εκλεγμένοι μας, που έκαναν σλόγκαν τον πόνο μας για να βγουν, να μας υποτιμούν τόσο επιδεικτικά … τώρα.
- Αδιανόητο, να συνεχίζουν να έχουν αυτήν την αδιαφορία ότι στην πεντακάθαρη θάλασσα μας δεν πέφτει ούτε……κουνούπι ; Άλλο που όλο και κάτι άλλο πέφτει !
- Παράδοξο, πως τα φρεάτια είναι πεντακάθαρα μετά τους ελέγχους, όταν βλέπεις τα έργα όλων αυτών που δεν σκέφτονται για ένα καθαρό Καστέλι στην θάλασσα μας ;
- Κουφό, αν συναντήσεις κάποιο εκλεγμένο μας, φυσικά εκεί μεταμεσονύχτια και τον ρωτήσεις αφού αναρωτηθείς αν έκανες σωστά που τον ενόχλησες , …μυρίζετε εσείς κάτι ;
Η απάντηση που θα πάρετε θα είναι του στυλ «τυγχάνει να έχω βουλωμένη μύτη και δεν μυρίζω» !!!.
Τελικά μόνο τα φρεάτια δεν βουλώνουν σε αυτόν τον τόπο, όλα τα άλλα είναι βουλωμένα, …….. από στόματα ως και οι μύτες!!
************
Η Σκαλίδη καθυστερεί και κατά τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής μάλλον φταίνε οι προηγούμενοι λόγω κακής μελέτης, οι της αρχαιολογίας που …..τοποθέτησαν τα αρχαία εκεί, οι καταστηματάρχες που άλλαζαν τα πλακάκια νυχθημερόν, ο ηλεκτρολόγος που ολομόναχος έκανε κανα μήνα να περάσει τα φώτα με τετράωρη εργασία και φυσικά ο περιφερειάρχης ; ο νομάρχης ; ποιος ξέρει ποιος, που δεν υπογράφει να μπουν κανα δυο τρία σήματα για να ξέρουμε αν είναι μονόδρομος, αν επιτρέπεται το παρκάρισμα, αν, αν, αν ;
Τελευταία είδα ότι φταίει για το χάλι της και η πυροσβεστική που μετά τη κατάσβεση μιας φωτιάς έσπασε τα τζάμια από την μόνιμη εδώ και κάμποσα χρόνια εστία μόλυνσης, κάπου στο μέσον της Σκαλίδη και άφησε τα ματάκια μας συν των τουριστών να βλέπουν πως μπορεί να αναπτυχθεί η …χολέρα σε μια καθώς πρέπει ευρωπαϊκή πόλη.
Κουβέρτες –στρώματα- παντελόνια, σαβούρα συν ότι άλλο βάλει το μυαλουδάκι μας στο πριν πολλά χρόνια παραδοσιακό μας φαρμακείο, τωρινό σημάδι της πλήρης ντόπιας αδιαφορίας.
80.000 Ε χρειάζονταν πριν 2-3 χρόνια για να απαλλοτριωθεί από το δήμο μας αυτό το ακίνητο, όμως ούτε και τότε αλλά ούτε και τώρα μπορούν να βρουν αυτά τα χρήματα παρ΄ όλο που είχαν την ευκαιρία να τα πάρουν από το σχέδιο πόλεως. Κρίμα.
**********
Παρ΄ όλο που το παραπάνω κειμενάκι είναι κάτι μεταξύ σοβαρού και αστείου, καλό είναι κάποιοι ντόπιοι να πάρουν σοβαρά τουλάχιστον τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, είναι αυτά που κουβεντιάζονται παντού.
Όσο για το αν κάνω δυσφήμηση αυτήν την στιγμή, η απάντηση είναι όχι, καλύτερα η αλήθεια από τον στρουθοκαμηλισμό μερικών που έχουν και μούτρα από πάνω να δικαιολογούνται για την δήθεν άριστη καθαριότητα μας.

Υ.Σ 1. Η πρώτη δημοσκόπηση του ράδιο αρβύλα έγινε το 2007 με την ερώτηση: «ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ;»
Ούτε και τότε βέβαια πήραν στα σοβαρά τα αποτελέσματα και βλέπετε το χάλι μας ! Όπου γωνία και ουρητήριο!
Υ.Σ 2. Αν οι πολιτικοί δεν θέλουν να παράγουν σκέψη, ιδέες και λύσεις δεν ευθύνονται οι δημοσκοπήσεις ούτε βέβαια και οι δημοσκόποι. Χαχαχαχα.
Υ.Σ 3. Κισαμίτης βουλευτής ισχυρίστηκε ότι το σημαντικότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα του Νομού μας είναι οι Άγιοι Απόστολοι στα Χανιά, πληθυσμιακά μπορεί!!! Όμως η προστατευόμενη Γραμβούσα και το ακρωτήρι της, μήπως μας χρειάζονται περισσότερο όπως τις έχουν καταντήσει ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: