Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ ZHTA O κ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ IKOS

Επιστολή
Προς την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου. 
Αξιότιμη κα. Πρόεδρε, 
Όπως γνωρίζεται στην συνεδρίαση της 25-10-2022 του δημοτικού συμβουλίου είχατε στην ημερήσια διάταξη θέμα : Αίτημα της Ikos Kissamos για μετατροπή σε χρήμα, της εισφοράς των 27στρεμμάτων γης που πρέπει να παραχωρηθεί προς τον δήμο Κισσάμου.
Η εισήγηση της δημοτικής αρχής ήταν να  γίνει απλώς δεκτό το αίτημα, δίχως να αναλύει περαιτέρω δυνατότητες που υπάρχουν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Εμείς ως μείζονα αντιπολίτευση καταθέσαμε στο σώμα, όλες τις πτυχές του θέματος. Την ανάγκη για δημοτική γη, τους κινδύνους κατακραυγής της τοπικής κοινωνίας (και των επόμενων γενιών), για πιθανόν σκάνδαλο και τέλος   την αναγκαιότητα να μην παρθεί άμεσα η  απόφαση μας, αλλά να γίνει περαιτέρω συζήτηση με την εταιρία και να καταλήξουμε στο καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν ήθελε να ενστερνιστεί τα επιχειρήματα μας και ψήφισε κατά πλειοψηφία  με την υπ' αριθμό 76/ 2022 απόφαση το αίτημα. 
Η πραγματικότητα κα. Πρόεδρε όμως είναι ότι πέραν το τι θέλει η δημοτική αρχή την ευθύνη της νόμιμης εισαγωγής ενός θέματος και κυρίως η λήψη απόφασης βαραίνει τον εκάστοτε πρόεδρο. Και διευκρινίζω επί αυτού. Πρώτον για την λήψη της απόφασης χρειαζόταν να έχει σταλεί προς το τοπικό συμβούλιο Καλλεργιανών, να δώσει την δική του απόφαση, διότι με βάσει το τοπογραφικό η έκταση που παραχωρείται στον δήμο ανήκει στην εδαφική έκταση της τοπικής κοινότητας. Επιπλέον κατά την διάρκεια της συζήτησης ουδέποτε αναφέρατε ή ζητήσατε από τον πρόεδρο της κοινότητας να πάρει τον λόγο ή ότι θα πρέπει να ψηφίσει. Σημειωτέο ότι ο πρόεδρος ήταν καθ' όλη την διάρκεια συζήτησης του θέματος και όχι όπως γράφτηκε ότι είχε αποχωρήσει. Αυτός που είχε αποχωρήσει ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας Καλουδιανών. Δεύτερον και σημαντικότατο ζήτημα είναι ότι το θέμα χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία, διότι είναι στην ουσία πώληση της δημοτικής γης, κάτι που δεν το είχατε διερεύνηση, αλλά και ούτε το λάβατε υπ' όψιν σας, όταν το έθεσα εγώ. 
Τρίτον και επίσης πολύ σημαντικό ζήτημα και νομικό και ηθικό κα. Πρόεδρε είναι ότι αγνοείτε την νομοθεσία και τον κανονισμό λειτουργίας ενός δημοτικού συμβουλίου που επιτάσσει όταν ψηφίζεται θέμα που υπάρχει ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ο δημοτικός σύμβουλος απέχει από την συζήτηση και την λήψη απόφασης.  Επειδή δεν θέλω να γράφω ονόματα(διότι κάποιοι θα το θεωρήσουν ως "προσωπική επίθεση", κάτι που δεν ισχύει), ρωτήστε να σας πουν, εάν δεν ξέρετε  ή διαβάστε την απόφαση της ποιότητας ζωής και θα καταλάβετε την σχέση δημοτικού συμβούλου με την εταιρία επένδυσης. 
Αυτό το κώλυμα  φυσικά ισχύει και για την λήψη απόφασης για την γνωμοδότηση του προηγούμενου θέματος, της ΜΠΕ.
Κυρία Πρόεδρε ευελπιστούμε ότι θα προστατέψετε το κύρος των αποφάσεων, αλλά κυρίως την δυνατότητα να μην απωλέσει ο δήμος Κισσάμου και οι μελλοντικές γενιές 30 στρέμματα  περίπου δημοτικής γης (φανταστείτε το μέγεθος, το στάδιο είναι 20), σε μέρος που θα είναι οικοδομήσιμα, μιας και η νομοθεσία επιτρέπει στην εταιρία να μας αγοράσει αλλού και να γίνει ανταλλαγή, ακόμα και μετά την κατασκευή της επένδυσης, έχουμε δηλαδή άπλετο χρόνο. Οπότε περιμένουμε να επαναφέρετε τα θέματα προς συζήτηση και μέχρι τότε να έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Με εκτίμηση 
Σταθάκης Θεόδωρος
Επικεφαλής της Μείζονας Αντιπολίτευσης Δήμου Κισσάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: