Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Η Ikos Kissamos μετά από αίτηση της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και επειδή έχει υποχρέωση να παραχωρήσει τμήμα του οικοπέδου που αγόρασε στα Λιβάδια για την νέα της μονάδα κατέθεσε αίτηση για την μετατροπή αυτής της υποχρέωσης της προς στον Δήμο σε χρήμα. Δηλαδή, αντί να δώσει έκταση απο την ιδιοκτησίας της που ισούται με 26.644,46 τ.μ. (26 στρέμματα) να καταβάλει προς τον δήμο μας ένα χρηματικό ποσό.
Ο Δήμος ως όφειλε το έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο και το συμβούλιο μετά απο διαλογική κουβέντα κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά στην πρόταση του κατέθεσαν οι μηχανικοί της εταιρείας και αποδέχτηκε να πάρει χρήμα, το οποίο θα καθορίσει η ΔΟΥ Χανιών πόσο θα ειναι και πότε θα το πάρουμε, αντί του σωστού για μένα, που θα ήταν να εμπλουτίσει την τράπεζα γης του με 26 στρέμματα σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή που θα μπορούσε να κάνει πολλά και χρήσιμα πράγματα.
Άλλη μια βιαστική κατά εμένα κίνηση που θα ήταν ενδιαφέρον να αιτιολογηθεί απο τους εκλεγμένους μας. Μια εποχή που ο Δήμος μας έχει απωλέσει τα περισσότερα κομμάτια απο την τράπεζα γης που διέθετε λόγω του σχεδίου πόλης, αυτοί αποφασίζουν να πάρουν χρήμα που άγνωστο πόσο θα ειναι, πόσο θα φορολογηθεί και άγνωστο αν θα καταλήξει εκεί που πρέπει.
Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές με πρόφαση την αδυναμία (έχει γίνει της μόδας αυτή η αδυναμία μάλιστα δεν ντρέπονται να την γράφουν και στις αποφάσεις τους, αδυναμία να δώσουμε νερό, αδυναμία να κάνουμε δίκτυα βιολογικού, αδυναμία να χαράξουμε νέους δρόμους αδυναμία και αδυναμία) εύρεσης κατάλληλου οικοπέδου για την δημιουργία ενός γηπέδου για την ομάδα του Κισαμικού τον ανάγκασαν να φύγει και να πάει στο ΜΑΛΕΜΕ πρώτα και μετά στα Χανιά. Το ίδιο σχεδιάζουν να κάνουν μάλλον και με τις επενδύσεις που τις στέλνουν ανατολικά λες και απο το Κολυμβάρι ως και τον Πλατανιά η παραλιακή ζώνη δεν ειναι Natura. (το ξέρουν μόνο αυτοί που πρέπει)
11-12 στρέμματα ειναι το δημοτικό στάδιο Κισάμου στην πόλη σε ένα σημείο που ειναι ακατάλληλο, σε ένα σημείο που δεν εξυπηρετεί την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, και έχει σχολιαστεί πολλές φορές ακόμα και απο την τωρινή δημοτική αρχή η ανάγκη μεταφοράς του αλλού. Σήμερα μας δίνεται αυτή η ευκαιρία όχι να το πουλήσουμε, ούτε να δώσουμε αντιπαροχή αλλά να το μεταφέρουμε κάπου αλλού, δημιουργώντας πολλές και καλές  εγκαταστάσεις σε μια έκταση που θα μπορούσε ο δήμος μας να την έχει δίπλα στην πόλη κα μακριά απο τον αστικό κορμό.....προτίμησε όμως το χρήμα. (εκεί το μυαλό του) 
Κάποιοι λένε οτι δεν γίνεται και να την πάρουμε γιατί δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, ούτε μπορεί να οικοδομηθεί, κάποιοι άλλοι λένε οτι δεν μας χρειάζεται... εγώ απλά λέω οτι ήταν λάθος να ανταλλάξουμε 26 στέμματα που ανήκουν σε όλους τους δημότες και κανονικά θα έπρεπε να είχαν λόγο όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας. (έχω και μια αμφιβολία αν θα περάσει αυτή η απλή πλειοψηφία απ' την αποκεντρωμένη, ίσως τέτοιες αποφάσεις να χρειάζεται ενισχυμένη)
Ένα πάρκο, μια έκταση πρασίνου, μάλλον δεν ειναι στα πλάνα των εκλεκτών δημοτικών συμβούλων μας, που όμως κόπτονται πολύ για το κρινάκι και τα εποχιακά λίμνια αλλού. 
Και δεν ειναι λίγα 26 στρέμματα, σε μια περιοχή που εφόσον κτιστεί η μονάδα αυτή η αξία τους θα 5πλασιαστη. 

Υ.Σ Μάλιστα όπως επισημαίνεται και στην γνωμοδότηση της περιφέρειας αυτή η έκταση των 26 στεμμάτων δεν ξέρει κανείς που ειναι εντός του οικοπέδου της ikos, και ζητά πρώτα να προσδιοριστή στην ΜΠΕ (απόφαση 1-11-2022) και μετά να δοθεί στον Δήμο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: