Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΩΤΑΝΕ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

"Ψαλίδι" στις λιμενικές υπηρεσίες της Κρήτης βάζει το υπουργείο Ναυτιλίας ανατρέποντας τον υφιστάμενο χάρτη των λιμενικών σταθμών που λειτουργούν στο νησί με επίκεντρο τα νότια παράλια . Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakriti.gr η πολιτική ηγεσία έχει λάβει ήδη την απόφαση για να βάλει ¨λουκέτο¨ σε τουλάχιστον τρεις λιμενικούς σταθμούς ενώ εμφανίζεται αποφασισμένη να υποβαθμίσει και το ρόλο υπολιμεναρχείων.
Από τον χάρτη των Λιμενικών σταθμών της χώρας διαγράφονται δυο στο Νομό Ηρακλείου και ένας στο Νομό Χανίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται να κλείσουν οι Λ.Σ. σε Καστρί και Κόκκινο Πύργο, ενώ θα ακολουθήσει το "λουκέτο" και στον Σταθμό της Γεωργιούπολης. Από την ψαλιδισμένη νέα δομή του Λιμενικού Σώματος δεν γλιτώνει ούτε η Σητεία. Οι επιτελείς στο Αρχηγείο πρότειναν στην ηγεσία του Υπουργείου, και έγινε αποδεκτό, την υποβάθμιση του υπολιμεναρχείου Σητείας σε Λιμενικό Σταθμό.
Μέχρις στιγμής πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα "λουκέτα" σε Λ.Σ. της Κρήτης, όπως για παράδειγμα στο Ν. Χανίων από όπου έλκει την καταγωγή του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς και λειτουργούν σε πολύ κοντινές αποστάσεις Λιμενικοί Σταθμοί όπως των Σφακίων και της Παλαιόχωρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: