Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ

Οι κυριότεροι λόγοι που προσελκύουν τουρίστες στην Κρήτη, είναι ο ήλιος (40%) και η θάλασσα (19%) ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό (20%) τουριστών που επιλέγουν την Κρήτη ως τον κατάλληλο προορισμό των διακοπών τους, έχουν ήδη ξαναέρθει και το θεωρούν ένα πολύ σημαντικό λόγο για να την επισκεφθούν ξανά. Μάλιστα σε σχετική ερώτηση διαπιστώσαμε ότι το 41% του δείγματος έχει επισκεφθεί ξανά το νησί μας και όχι μόνο μία φορά. Διαπιστώσαμε επίσης ότι η Κρήτη, ως προορισμός, προσελκύει τουρίστες που προτιμούν να ταξιδεύουν μεμονωμένα (70%) και όχι σε γκρουπ ενώ αρκετοί από αυτούς δείχνουν προτίμηση στη χρήση Μέσων Μαζικής Συγκοινωνίας (62%) αποφεύγοντας έτσι την ενοικίαση αυτοκινήτων.
Αξιοσημείωτη είναι η ομόφωνη προτίμηση των ερωτηθέντων στην κρητική κουζίνα καθώς και η προτίμηση τους σε ξενοδοχεία 5 αστέρων για τη διαμονή τους (37%) η οποία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει την επιλογή των διακοπών τους (64%) φανερώνει τη βαρύτητα και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι διακοπές στη ζωή τους.
Τέλος, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι το 90% των ερωτηθέντων θα πρότεινε στους οικείους του την Κρήτη ως ιδανικό προορισμό αναψυχής αλλά και ότι αρκετοί από αυτούς (73%) εκφράζουν την επιθυμία να ξαναέρθουν στην Ελλάδα για διακοπές.
Η έρευνα έγινε απο τους σπουδαστές του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: