Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΑΓΡΙΟΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

Ο Dianthus xylorrhizus,το άγριο ενδημικό γαρύφαλλο της Κρήτης με τα κρεμ – λευκά άνθη είναι γνωστό από δύο πληθυσμούς στη Δυτική Κρήτη ΝΔ της πόλης της Κισσάμου και ανθίζει από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Προστατεύεται από το Προεδρικό διάταγμα 67/81. Σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων φυτών της Ελλάδας το είδος θεωρείται εύτρωτο. Απειλή για τους πληθυσμούς του αποτελεί η βόσκηση η οποία υποβαθμίζει την εγγενή αναπαραγωγή του.
Επιπλέον, απειλείται από υπερσυλλογή και από ανθρώπινες πιέσεις (καθώς ο ένας πληθυσμός του αναπτύσσεται στο πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο στη περιοχή της Πολυρρήνιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: