Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται  τελευταία στην Κίσαμο, ο καθένας για τους δικούς του σκοπούς, για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις προστατευόμενες περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο NATURA 2000 του Δήμου μας .... και για τις θέσεις που εκφράστηκαν το 2013 από τον τότε Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργο Σταθάκη ...... ουδείς πιο αρμόδιος για αυτές από τον Συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π Σ. Κισάμου, Ιάκωβο Σπερελάκη, και τον ίδιο τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Έτσι κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας και συζήτησης επί του θέματος, με εξουσιοδότησε να γράψω ότι: "αυτά που ειπώθηκαν το 2013, είναι πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και ΙΣΧΥΟΥΝ και σήμερα σαν μπετόν αρμέ μέχρι και την τελευταία κουκίδα.
Συμπληρωμένες από τα νομοσχέδια που περάσαμε σαν Κυβέρνηση και φυσικά τον νόμο περί Φορέων Διαχείρισης που κατάργησε η κυβέρνηση ΝΔ και θα είναι από τα πρώτα νομοσχέδια που θα επαναφέρουμε σε περίπτωση που ο Ελληνικός Λαός μας εμπιστευτεί με την ψήφο του.
Σας παρακαλεί, ακόμα, να συντρέξετε στις δηλώσεις που έκανε στον Αλικιανό κατά την εκδήλωση της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δήμου Πλατανιά, για να ενημερωθείτε καλύτερα για αυτά τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία της Κισάμου και όχι μόνο ".

Αυτά σαν απάντηση στην ανάρτηση του blog αν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή του Λαφονησιού έχουν αλλάξει από τότε.
Να τι είπαν τότε και ισχύει και σήμερα μετά και την διαβεβαίωση του συντονιστή του Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Κισάμου κ Σπερελάκη Ιάκωβου, για όσους δεν το διάβασσαν:
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Χανίων – βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Γιώργου Σταθάκη για Λαφονήσι – Μπάλο
Σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Γιώργου Σταθάκη συζήτησαν για το θέμα του Λαφονησίου και του Μπάλου και της κακής διαχείρισής του.
Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε τις ευθύνες των Δήμων για τη σημερινή κατάσταση που βρίσκονται οι συγκεκριμένες περιοχές και σημείωσε ότι «οι χώροι αυτοί πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ίδια σκληρή νομοθεσία που αντιμετωπίζονται οι αρχαιολογικοί χώροι και άρα πρέπει να έχουν όριο στο πόσοι επισκέπτες υπάρχουν τη μέρα καθώς είναι φυσικά διαμάντια και δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τον κλασικό τουρισμό "ήλιος και θάλασσα"».
Και συνέχισε: «Χρειάζεται πολύ αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία και όλα τα οφέλη που θα προκύπτουν από αυτούς τους χώρους θα πρέπει να διαχέονται στην τοπική οικονομία. Δεν μπορεί οι ίδιοι οι χώροι αυτοί να αποτελούν κίνητρο για οικονομικές απολαβές του Δήμου ή άλλων φορέων. Γι’ αυτό και είμαστε πολύ κριτικοί απέναντι στον τρόπο που τους χειρίζονται οι Δήμοι μέχρι σήμερα».

Μια απαραίτητη διευκρίνηση και καλό ειναι αυτή η δήλωση να την κάνουν σημαία όλοι..... ακόμα και αυτοί που ηθελημένα την αγνοούσαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: