Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Με αφορμή του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ’ Αρωγή», ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Σταμάτης Γεώργιος, επισκέφτηκε το Αννουσάκειο Ίδρυμα και συγκεκριμένα τις δύο δομές κλειστής περίθαλψης, που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του. Ο Γενικός Γραμματέας, καθώς και ο Πρόεδρος του  Ιδρύματος ‘Παιδική Στέγη’- Προϊστάμενος του Τμήματος Ενίσχυσης Παιδιού με Αναπηρία, κ. Νικόλσκυ Δημήτρης, ξεναγήθηκαν στους χώρους  του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων και του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας ‘Ο Άγιος Σπυρίδων’ της Ιεράς Μητρόπολης  Κισάμου και Σελίνου.
Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Πρόεδρος του Αννουσάκειου Ιδρύματος, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην συζήτηση, αλλά εκφράζει δημοσίως την ευγνωμοσύνη του προς τους δύο εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας, για την ευγενική τους πρόθεση να ενημερωθούν για το έργο του Φορέα. 
Ο Γενικός Γραμματέας και ο Πρόεδρος ενημερώθηκαν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και αντάλλαξαν προτάσεις, για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των δομών στους τομείς της κλειστής και ανοικτής περίθαλψης, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική και ενεργειακή κρίση. 
Η ξενάγηση υλοποιήθηκε από τον Διοικητικό Διευθυντή, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Αρετάκη Αντώνιο, την Κοινωνική Λειτουργό –Διοικητική Υπάλληλο  Βαϊδάκη Μαρία και την Φυσιοθεραπεύτρια του Κέντρου Α-Α  Χαρτζουλάκη Μαρίνα. Ο Γενικός Γραμματέας επιβράβευσε το έργο του Φορέα, καθώς και τις άριστες κτιριακές εγκαταστάσεις και συνθήκες διαβίωσης των περιθαλπομένων ενοίκων του και εξέφρασε την πρόθεση περαιτέρω συνεργασίας.
Η Διεύθυνση, οι εργαζόμενοι  και οι περιθαλπόμενοι ένοικοι ευχαριστούν θερμά τον Γενικό Γραμματέα κ. Σταμάτη Γεώργιο και τον Πρόεδρο κ. Νικόλσκυ Δημήτρη, για την στάση κοινωνικής αλληλεγγύης που εξέφρασαν προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας  και κοινωνικής φροντίδας του Φορέα, στους τομείς της κλειστής και ανοιχτής περίθαλψης.
 Εκ του Αννουσάκειου Ιδρύματος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: