Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αυτές οι γραμμές με το κίτρινο ειναι το δίκτυο όμβριων της πρωτεύουσας του Δήμου Κισάμου. Κατασκευασμένο απο το 1970 έως και το 1980 με πολλά προβλήματα και τα περισσότερα φρεάτια με λάθος κλίση. Και ενώ όλες οι δημοτικές αρχές είχαν την δυνατότητα μιας μελέτης δεν ενδιαφέρθηκαν και πολύ αφού ειναι γνωστό οτι η πόλη ειναι σε κατηφόρα προς την θάλασσα, οπότε πανεύκολα ότι έρθει εξ ουρανού εκεί θα καταλήξει.... 
Δικαιολογία μόνο μια  έλεγαν ακόμα και οι παλιότεροι δήμαρχοι- εως ότου φτιαχτεί ο βιολογικός- και δεν το φτιάχνουμε το δίκτυο γιατί οι καλοί Καστελλιανοί ρίχνουν τους βόθρους τους στους αγωγούς των όμβριων... Ο βιολογικός είναι πλέον στην πόλη τα δίκτυα όμβριων όμως ακόμα.
Θα μου πεις αυτό λείπει μόνο απο την πόλη, όχι φυσικά αλλά είπαμε άλλο ειναι να περπατάς στο δρόμο κι άλλο ειναι να περπατάς σε ποτάμια κάθε φορά που θα βρέξει. 
Και έρχεται και η Εύα απο την Κυριακή.. ας ελπίσουμε οτι δεν θα μας πιάσει σοβαρά.
Φώτο Πυργιανός ποταμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: