Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ

Χθες είπα να πάω με τα πόδια στο γηπεδο και έτσι μόνο είδα την παράξενη αυτή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή εκεί, με τους οικοπεδούχους να έχουν περιφράξει τις περιουσίες τους με πλέγματα, που τα περισσότερα βέβαια ειναι και μέσα στους γύρω (δημοτικούς) δρόμους. 

Είναι το περίφημο σχέδιο πόλης που όλοι πλήρωσαν, χρυσοπλήρωσαν και τελικά δεν έχουμε, όχι μόνο δρόμους, αλλά ούτε δημοτικό φωτισμό, ούτε πεζοδρόμια, αλλά πολλές φορές η άσφαλτος των πρόχειρων δρόμων βρίσκεται μέσα στις ιδιοκτησίες τους. Τα πλέγματα μπήκαν όχι για προφυλάξουν τους επιτήδειους απο το να κλέψουν κάτι απο τα ακαλλιέργητα χωράφια τους, αλλά να τα κατοχυρώσουν μπας και ..ο δήμος μας τα κάνει κατοχή. Αυτή ειναι η μόνη εξήγηση που υπάρχει και φυσικά κάποιοι έφτασαν στο σημείο να σημαδέψουν την άσφαλτο με χρώμα για να ξέρουν και πόση άσφαλτος τους ανήκει....
Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε και για ποιο λόγο δεν μπορούν να γίνουν πεζοδρόμια, να μπει ύδρευση, να μπει δημοτικός φωτισμός... γιατί απλά μπορεί να μπουν όλα αυτά σε ξένη ιδιοκτησία.

Οι επενδυτές έρχονται με χίλια, σε δυο χρόνια το ikos Kissamos θα έχει 2000 τουρίστες καθημερινά στους χώρους του και αρκετοί απο αυτούς θα περπατάνε ως και την πόλη για τα ψώνια τους ..φυσικά βλέποντας αυτά τα χάλια, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς δημοτικό φωτισμό, σε μη νόμιμους δρόμους. Τραγικές καταστάσεις ... και έχω και τον άλλο να μου λέει κάθε τόσο, έχεις δίκιο, αλλά μην τα γράφεις, κάνεις κακό στην πόλη, γιατί την δυσφημείς.
Έχει ένα δίκιο ο ανθρωπος.... εγώ και όποιος γράφει κάτι για αυτήν την τραγική κατάσταση δυσφημεί την υπέροχη πόλη μας, ενώ αυτοί που βγήκαν για να τα φτιάξουν και έχουν υποχρέωση αφού μας τα υποσχέθηκαν, δεν την δυσφημούν .. ίσα ίσα και ωραία μας κοροϊδεύουν!! 
Αντε να δούμε ... θα ξυπνήσουμε ποτέ απο αυτόν τον εφιάλτη;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: