Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ...

Αναρτήθηκε στην διαύγεια η γνωμοδότηση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Κρήτης που γνωμοδοτεί θετικά ως προς την επένδυση της IKOS KISSAMOS, αλλά έχει πολλές ενστάσεις σε διάφορα άλλα επιμέρους θέματα. Μάλιστα επί της ΜΠΕ δεν δίνει γνωμοδότηση γιατί έχει σοβαρές ελλείψεις σε αυτά που η επιτροπή ήθελε να περιείχε ο φάκελος.

Από τις βασικές παρατηρήσεις (Β) (Γ) και (Δ) ειναι οτι πρέπει να προσεχθούν οι αμμοθίνες, δεν έχει τοποθετηθεί στα σχέδια η ακτογραμμή του παλαιού και νέου αιγιαλού, καθώς και ο οικότοπος 2110. Για τα αντιπλημμυρικά έργα τονίζεται οτι θα γίνουν αλλά δεν περιγράφονται αναλυτικά, ούτε που θα γίνουν. Δεν μπορεί μια ξενοδοχειακή μονάδα 1280 κλινών με 600 εργαζόμενους να έχει μόνο 60 θέσεις σταθμευσης, και απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί η νότια δημοτική οδός για χώρο σταθμευσης. Πρέπει να προφυλαχθεί πάση θυσία ο υγρότοπος με κωδ. Υ43KRI221 (απορώ πως δεν το ξέραμε) εκβολή ρέματος Μηλιάς. Στα 500 μέτρα της ιδιοκτησίας η πρόσβαση προς την παραλία πρέπει να ειναι απρόσκοπτη, και δεν επιτρέπεται η περίφραξη. Και τέλος η εισφορά γης προς τον Δήμο Κισάμου που ανέρχεται σε 26 στρεμμάτων θα πρέπει να προσδιοριστεί στην ΜΠΕ (που ειναι ακριβώς)
Αυτά και όπως ξέρουμε θα βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας για να δούμε την επένδυση αυτή που φυσικά ειναι πολύ κοντά στον αστικό ιστό και πρέπει να βάλουμε και εμείς τα δυνατά μας να κάνουμε αυτά που πρέπει για να υποδεχτούμε τους τουρίστες.... νερό, κόμβους, δρόμους, πεζοδρόμια, γενικώς πολλά που μάλλον μας συμφέρει να ρίξουμε μια μπόμπα στο κέντρο της πόλης και να την ξανακτίσουμε απο την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: