Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Απάντηση στις επιστολές αλλά και σε αυτά που γράφει η Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου σχετικά με την ενδοοικογενειακή υπόθεση ιερέα έστειλαν τα δύο αδέλφια.
Γράφουν λοιπόν στην επιστολή τους 
 
"Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε έναν θεσμό όπως η Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου να εμπλέκεται σε δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες, πέρα από το επιθετικό τους ύφος, εμπεριέχουν και σοβαρές ανακρίβειες. Δεν επιδιώξαμε να στοχοποιήσουμε κανέναν, ούτε να εμπλέξουμε την Εκκλησία σε προσωπικές μας υποθέσεις. Ωστόσο, παρατηρούμε μια τάση να γίνονται δηλώσεις που όχι μόνο είναι εσφαλμένες, αλλά αποπροσανατολίζουν και από την ουσία της υπόθεσης".
"Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης έκανε ένα σοβαρό λάθος, αναφερόμενος στον θείο μας, στην ΕΡΤ Χανίων, ως τον άνθρωπο που ζήτησε να ενοικιάσει εκκλησιαστική έκταση. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική: δεν ήταν ο θείος που κατηγορήθηκε από τον Μητροπολίτη, αλλά ένας άλλος συγγενής που ζήτησε την ενοικίαση. Τέτοια ανακρίβεια δεν είναι απλώς άστοχη, αλλά αποτελεί και σοβαρή προσβολή προς έναν αθώο άνθρωπο."
"Και τελικά, τι σχέση έχει η ενοικίαση μιας έκτασης με την κακοποίηση της μητέρας μας; Το να γίνονται τέτοιες αναφορές από έναν Μητροπολίτη είναι εντελώς ακατάλληλο και άσχετο με το θέμα. Οι ανακρίβειες αυτές όχι μόνο δείχνουν έλλειψη ευαισθησίας, αλλά μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε καταγγελία. Και αυτό ας το έχουν καλά στο νου τους όσοι επιλέγουν να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες."
"Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι υπήρξε βοήθεια προς τη μητέρα μας μέσω της εισαγωγής της στο Ανουσάκειο Ίδρυμα, κατόπιν ενεργειών της Μητρόπολης. Αυτός ο ισχυρισμός είναι εντελώς αναληθής. Επίσης, ποτέ δεν ζητήθηκε από εμάς ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της μητέρας μας. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι απλώς ανακριβείς, αλλά προσπαθούν να αλλοιώσουν τα πραγματικά περιστατικά."
"Εύλογα προσδοκούσαμε ότι η Εκκλησία θα ασκούσε τα πειθαρχικα της καθήκοντα στον πατέρα μας. Η προσδοκία μας αυτή οικτρά διαψεύστηκε οταν εκείνος  "παραδόξως" άρον άρον συνταξιοδοτήθηκε και έτσι τέθηκε εκτός ελέγχου των εκκλησιαστικών οργάνων. Το να δεχόμαστε όμως και επιθέσεις από το χώρο της Εκκλησίας, είναι το τελευταίο που "αρμόζει" - νομικά και ηθικά - σε θύματα χρόνιας ενδοοικογενειακής βίας"
"Και, βέβαια, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε τα θερμά λόγια των αδερφών μας στην επιστολή, όπου ξαφνικά κάποιος παρουσιάζεται ως μεγάλος ευεργέτης που μας βοήθησε τόσο πολύ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς βρέθηκαν όλες αυτές οι ‘καλές πράξεις’ όταν ο ίδιος αδερφός τον έχει κατονομάσει στην κατάθεσή του, και το όνομά του υπάρχει καταγεγραμμένο, αποκαλύπτοντας ότι γνώριζε για την κατάσταση της μητέρας μας εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Η αλλαγή αυτή είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα, ειδικά όταν ξέρουμε ότι όλα όσα έχουν ειπωθεί είναι ήδη γραμμένα στις επίσημες καταθέσεις. Μήπως ξεχνάει τι έχει δηλώσει και ποια είναι η αλήθεια;"
"Εγώ και η αδερφή μου δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα πάμε αυτή την υπόθεση μέχρι τέλους, χωρίς να σταματήσουμε μέχρι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να μας αποθαρρύνει, καλύτερα να το ξανασκεφτεί. Η αλήθεια θα βγει στο φως, και όταν αυτό συμβεί, όλοι όσοι προσπαθούν να κρύψουν ή να αποπροσανατολίσουν θα πρέπει να είναι έτοιμοι να λογοδοτήσουν"
Άγγελος Κλωστράκης & Δάφνη Πουλάκου
Κορίνα Κλωστράκη & Μάριος Φραγγιουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.