Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Το θέμα που τελευταία μας απασχολεί και θα μας απασχολεί και τους επόμενους μήνες ώσπου να μάθουμε την τελική απάντηση της αποκεντρωμένης θα ειναι τα γυψορυχεία και οι περιβαλλοντικοί όροι που ενδεχομένως να δοθούν από την μόνη υπεύθυνη, κ. Κοζυράκη. Να θυμίσω οτι η κ. Κοζυράκη θα αποφασίσει και δεν θα γνωμοδοτήσει όπως συνέβει με την Επιτροπή Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της περιφέρεια που ηγείται ο κ. Ξηλούρης και μας είχε επισκεφτεί μαζί με πολλούς περιφερειακούς συμβούλους απ' όλες τις παρατάξεις. Τότε είχαμε πάρει θάρρος οτι δεν θα περνούσε τίποτα απο τα σχέδια αυτών που θέλουν μια τέτοια επένδυση στην γειτονιά μας αλλά δίχως να ξέρουμε οτι αυτή η επιτροπή της Περιφέρειας δεν εισακούεται πάντα και οτι την απόφαση την παίρνει η αποκεντρωμένη.

Το άλλο θέμα που μας απασχολεί ειναι η "θετική ψήφος" ενός περιφερειακού συμβούλου, της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της περιφέρεια που κανείς δεν λέει το όνομα του δυνατά αλλά το λέει με υπονοούμενα, ο ντόπιος ο χωριανός μας κλπ. Ποιος ειναι λοιπόν ο περιφερειακός σύμβουλος που δεν μπορούμε να πούμε τ' όνομα του δυνατά και ειναι και ντόπιος; 
Μιλάμε για τον μοναδικό περιφερειακό σύμβουλο της περιοχής μας και πρώτο σε ψήφους του συνδυασμού "Η Κρήτη Μπροστά", τον Γιώργο Κονταξάκη.
Εγώ ως όφειλα μιας και δεν μου αρέσει να πλανάτε η υποψία οτι ο κ. Κονταξάκης θέλει τα λατομεία επικοινώνησα με αυτόν και ο άνθρωπος που έδωσε μια απάντηση, ίδια με αυτήν που είχα ακούσει και στην πρώτη μάζωξη που είχε γίνει στην αίθουσα του Δήμου Κισάμου τον φετινό Γενάρη παρουσία του κ. Ξυλούρη Γ. Μανούσακας-Βλαντάς, Σ. Μαλάνδρακη-Κρασουδάκη και Α. Μαρινάκη, δημάρχων πρώην και νυν, τοπικών συμβούλων αλλά και κόσμου.
- Τάσσομαι υπέρ της νομιμότητας, όχι μόνο σ' αυτήν την περίπτωση αλλά για όλες που άπτονται της αρμοδιότητας μου, κι αν οι εταιρείες -επενδυτές ειναι νόμιμοι τότε θα απαντήσω θετικά στην γνωμοδότηση μου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αν οι εταιρείες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικά θα ειναι αρνητική η ψήφος μου. Η επιτροπή Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της περιφέρειας στην οποία ανήκω έχει χαρακτήρα γνωμοδοτικό... την απόφαση όμως θα την πάρουν άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.