Σάββατο 14 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ

Δυόμισι χρόνια πέρασαν από την εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος, όπου στεγάζονταν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισσάμου, καθώς αυτό κρίθηκε ακατάλληλο λόγω του σεισμού της 27ης Νοέμβρη του 2019. Από τότε ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς υποσχέσεις αλλά στην πράξη τίποτα. Αν οι πολιτικές υποσχέσεις ήταν ...οικοδομικά υλικά το νέο κτίριο θα ήταν έτοιμο. Υποτίθεται ότι σε τρία χρόνια θα μπαίναμε στο ένα σχολείο κι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία κατεδάφισης! Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βγάλανε φέτος και τρίτο χειμώνα στις προκάτ αίθουσες και μάλιστα με "υγειονομικά πρωτόκολλα", που έλεγαν να έχουμε ανοιχτά παράθυρα. Το ΓΕΛ συνεχίζει να μοιράζεται τον ίδιο χώρο με το 1ο Γυμνάσιο, με όσα προβλήματα συνεπάγεται αυτή η έλλειψη χώρου και για τα δύο σχολεία, ενώ το ΕΠΑΛ δεν διαθέτει τα απαραίτητα εργαστήρια, που απαιτεί η ύπαρξη και στοιχειώδης λειτουργία ενός ΕΠΑΛ. 
Η ΕΛΜΕ Χανίων προσηλωμένη σε μια λογική υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν σχολείου και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία για συζήτηση και συντονισμό όλων εκείνων των δυνάμεων που επιθυμούν  ένα σύγχρονο, ασφαλές και δημόσιο σχολικό συγκρότημα στην Κίσσαμο. Γι' αυτό καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Κισσάμου (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς), καλεί όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να συζητήσουμε και διαμορφώσουμε από κοινού τη διεκδίκησή μας. Το αυτονόητο δικαίωμά μας, το αυτονόητο δικαίωμα της Κισσάμου για ένα τέτοιο σχολικό συγκρότημα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.  
Όλες/-οι τη Δευτέρα 16/5 στο χώρου του ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ στις 7:30μμ για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε. Θα προηγηθεί στις 6:30μμ επίσκεψη στα παλαιά κτίρια του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ και στις νέες προκάτ του ΓΕΛ.

Η αλήθεια ειναι οτι έχουμε άλλες προτεραιότητες τώρα, πως να βγάλουμε κανένα βιβλίο για την επανάσταση, πως να προσλάβουμε προσωπικό για την Μονομετοχική, πως να βρούμε μια λύση να ρίξουμε λίγη άσφαλτο σε καμιά λακκούβα και στην πόλη, πως θα φτιάξουμε τα δημοτικά φωτα που στην μισή πόλη ανάβουν το πρωί και κάπου το βράδυ δεν ανάβουν, τα Νέα Λύκεια ειναι μικρής σημασίας τώρα...προέχουν λοιπόν άλλα. Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο απο τις 12 Μαίου έχει κατοχυρωθεί η κατεδάφιση των σχολείων σε προσωρινό ανάδοχο του έργου της κατεδάφισης στην εταιρεία «ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΑΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»... Το θέμα ειναι απο πότε θα αρχίσουν να μετρούν οι 100 μέρες ως την ολοκλήρωση της κατεδάφισης, Θα γίνει η κατεδάφιση καλοκαιριάτικο ή θα έχουμε μια καθυστέρηση λόγω τουρισμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.