Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...

 Η νήσος Χρυσή μπήκε σε καθεστώς επιτήρησης και προστασίας απο δράσης δυσαρεστώντας βέβαια πολλούς οι οποίοι την έβλεπαν σαν μια κερδοφόρα επιχείρηση. Ακόμα και ο δήμαρχος Ιεράπετρας πήγε αντίθετα σε αυτό λέγοντας οτι τίποτα δεν έχει τελειώσει και οτι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να ξαναγίνει επισκέψιμο (όπως παλιά άραγε ;) το νησί. Μάλιστα την επιτροπή που έχει αναλάβει αυτή την δράση σωτηρίας του νησιού την αποτελούν οι καλύτεροι μας.. με συντονιστή τον Καλούστ Παραγκαμιάν, Βιολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας.
Για να καταλάβετε τι πιέσεις δέχονται αυτοί που πάνε να σώσουν έστω οτι απόμεινε από την Natura, διαβάστε την απάντηση που έδωσε ο βιολόγος στον δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκη και δημοσίευσε ο κ. Καλούστ στην προσωπική του σελίδα. 

- Λέει αυτά που λέει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. Του απαντώ λοιπόν για πολλοστή φορά ότι όσο είμαι συντονιστής της επιτροπής του σχεδίου δράσης για τη νήσο Χρυσή, η ΜΠΙΖΝΑ ΤΕΛΟΣ. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις Δήμαρχε: Τ Ε Λ Ο Σ! 
Όσους και όσο υψηλά ιστάμενους στην κυβέρνηση έχεις γνωστούς, το ίδιο μου κάνει.  Όσους εάν επηρεάζεις στη διοίκηση, το ίδιο μου κάνει. Όποια οικονομικά συμφέροντα συμμερίζεσαι για δικούς σου λόγους, το ίδιο μου κάνει. Άλλωστε, γνωρίζοντας πολύ καλά την βρωμιά που ανέδυε η διαχείριση του νησιού επί δεκαετίες, και όντας σίγουρος για τις αντιδράσεις και τις πιέσεις, το πρώτο που έκανα όταν δέχτηκα τη θέση του συντονιστή της επιτροπής, ήταν να γράψω μια επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η επιστολή είναι έτοιμη να αποσταλεί ανά πάσα στιγμή. Δεν θα αποσταλεί μόνο όσο τηρείται η νομοθεσία. 
Να σου το ΞΑΝΑΠΩ δήμαρχε και πρέπει να συμμετάσχει η Δημοτική Αρχή: η μπίζνα τελείωσε, το νησί είναι προστατευόμενη περιοχή. 
EDIT:  Στις απειλές είμαι μαθημένος (το ίδιο και η οικογένειά μου) ξεφτίλες.


Με απλά λόγια τα πράγματα ειναι πολύ δύσκολα ιδιαίτερα σε αυτούς που προσπαθούν να σώσουν αυτό που ο πλάστης μας πρόσφερε απλόχερα, αλλά λόγω ανικανότητας δεν μπορούμε όχι να τα σώσουμε, να τα προφυλάξουμε αλλά και να κάνουμε έστω μια μικρή υποχώρηση. Εμείς βέβαια με τις Νatura στον τρυγητό, ειμαστε ακόμα στο στάδιο της παρακολούθησης τέτοιων αποφάσεων, αν και έχουμε ειδικά τώρα μεγαλύτερη ευθύνη να κάνουμε κάτι για να σώσουμε οτι απόμεινε απ' αυτές.
 Λογικό το βλέπω κάποιοι να ιδρώνουν, αλλά θεωρώ οτι μπορεί να κάνουμε κάποια βήματα να σώσουμε ειδικά τον Μπάλο και το Λαφονήσι, αρκεί να καταλάβει και ο δήμος οτι δεν ειναι ΜΠΙΖΝΑ οι περιοχές αυτές. Ήδη τα αρνητικά σχόλια για αυτούς τους παραδείσους ειναι περίπου ίσα με τα θετικά και κάθε χρόνο όλο αντιλαμβανόμαστε και όσο δεν κάνουμε κάτι για να τις σώσουμε οτι τα αρνητικά θα ειναι περισσότερα. 
 

Σχέδιο Δράσης της Νήσου Χρυσή
Οι αποφάσεις της ειδικής Επιτροπής Σχεδίου Δράσης για τη λειτουργία και επισκεψιμότητα της προστατευόμενης νήσου Χρυσή την τουριστική περίοδο 2022
https://www.apdkritis.gov.gr/el/node/4501
Σχόλια και Προτάσεις για το Τμήμα της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) που αφορά στην προστατευόμενη περιοχή “Νήσος Χρυσή και Μικρονήσι” 
https://www.apdkritis.gov.gr/el/node/4546

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.