Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Κατ' αρχάς δεν ειναι μια μόνο περιοχή που δεν έχει τηλεοπτικό σήμα στην Κίσαμο, αλλά πολλές, φυσικά μια απο τις περιοχές που δεν έχει είναι η δεύτερη σε πληθυσμό του Δήμου μας. Δεν θα σχολιάσω αν είναι τουριστική, μιας και όποιος έχει χρήμα μπορεί να λύσει το πρόβλημα του αγοράζοντας δορυφορικά "πιάτα", αλλά το θεωρώ ελαφρώς παράλογο να πληρώνει Δήμο και ΕΡΤ δίχως να έχεις αυτό που πρέπει να έχεις. 
Θα μου πεις τώρα ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα γιατί τον βάζεις μέσα... 
- Θα σας πω μιας και έχω μπερδευτεί με τις δηλώσεις.... απο την μια άκουσα, μετά την αναφορά του blog για το πρόβλημα, τον πρώην Δήμαρχος κ. Σταθάκης να λέει:
- Κύριοι του Δήμου Κισάμου, αξιοποιήστε την δυνατότητα που δίνει το υπουργείο και η digia, για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Δεν υπάρχει λόγος πλέον να ταλαιπωρούνται οι συνάνθρωποι μας εν έτη 2022. 
Σταματήστε την αποποίηση ευθυνών με την υποτιθέμενη συλλογή των 500 υπογραφών -  Σπιτιών, που απαιτούνται των μονίμων κατοίκων για να τοποθετηθεί ο μόνιμος αναμεταδότης που απαιτείται και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. 
Η διαδικασία αυτή μπορεί να αποτυπωθεί άμεσα από τον δήμο. Ο δήμος έχει πλέον όλα τα στοιχεία των παροχών ρεύματος ανά τοπική κοινότητα, εύκολα λοιπόν διαπιστώνει πόσες κατοικίες υπάρχουν στις εν λόγο κοινότητες, τις τυπώνει, τις βεβαιώνει και τελειώνει το θέμα με το υπουργείο και την digia, δίχως άλλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία των πολιτών. 
 Και χθες διάβασα την δήλωση του νυν δημάρχου κ. Μυλωνάκη να λέει σε ΜΜΕ των Χανίων ότι:
- Η εν λόγω περιοχή έχει ενταχθεί στις λεγόμενες “λευκές περιοχές”, τον Μάρτιο θα ανοίξει η διαδικασία συλλογής στοιχείων που απαιτούνται για να ενταχθούν οι κάτοικοι στο σχετικό πρόγραμμα, το οποίο επιδοτεί την τηλεοπτική κάλυψη στα ελεύθερα κανάλια. Η δημοτική αρχή έχει ζητήσει να μειωθούν οι απαιτούμενες υπογραφές κατοίκων, πράγμα που αναμένεται να ισχύσει στον νέο “κύκλο” συγκέντρωσης στοιχείων από 1η Μαρτίου. Ο δήμος Κισσάμου δεν έχει αρμοδιότητα επί του τηλεοπτικού σήματος, πέραν αυτής που προβλέπεται στο πρόγραμμα για τις “λευκές περιοχές.
Τελικά τι να πιστέψουμε μπορεί ή δεν μπορεί ο δήμος;
Πάντως το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ειδικά σε Πλάτανο και Γραμβούσα και ειναι αδιανόητο, όχι οτι έχω και μεγάλη αγάπη για την τηλεόραση, να μην έχουν οι άνθρωποι κάτι που πληρώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.