Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Είχα γράψει στις 3 Δεκεμβρίου ΕΔΩ ότι η γενική διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού του υπουργείου παιδείας ενέκρινε με την με αρ. πρ. 157818/03-12-2021  το κτηριολογικό πρόγραμμα του ΓΕ.Λ. Κισσάμου και του ΕΠΑ.Λ. Κισσάμου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με σκοπό την ανέγερση νέων σχολικών δομών, δυναμικότητας 200 και 180 μαθητών αντιστοίχως.
Ήταν μια απόφαση 20 σελίδων που είχε πολλά λάθη όπως εγώ ο άσχετος διαπίστωσα, αλλά μάλλον θα τα επεσήμαναν και οι εδώ αρμόδιοι αμέσως, έτσι δεν πέρασαν 3 μέρες (μεσολαβούσε και Σαββατοκύριακο) και έστειλαν επειγόντος νέο διορθωμένο πρόγραμμα ως προς τις ειδικότητες αλλά και ως προς την δυναμικότητα του ΕΠΑΛ (ΑΔΑ 698Ρ46ΜΤΛΗ-ΜΣΞ). Μάλιστα για να καταλάβετε οτι όλα έχουν γίνει βιαστικά και στο πόδι η δεύτερη ορθή απόφαση ανεβάζει την δυναμικότητα των μαθητών του ΕΠΑΛ σε 200 αλλά δεν προσθέτει αίθουσες!!! Είναι απο τις τραγικές περιπτώσεις που μας κοροϊδεύουν και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι αυτοί που πρέπει... Ανεβάζουν την δυναμικότητα του σχολείου με την γομολάστιχα... αγνοώντας οτι αυτό το σχολείο θα είναι έτοιμο σε 15 χρόνια το λιγότερο και μπορεί τότε οι μαθητές να είναι 270 οι ειδικότητες 12... σε 9 αίθουσες μόλις.
Είμαι σίγουρος οτι η επιτροπή παιδείας του Δήμου Κισάμου θα έχει συνεδριάσει κι αν δεν το το έχει κάνει ως τώρα ας το κάνει για να δει τι ακόμα έχουν ζητήσει οι διευθυντές και η κοινωνία της περιοχής για ένα σχολείο που θα μας κτίσουν για να μείνει... Δεν κουβεντιάζουμε για κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε αργότερα, αλλά τώρα.  
Είμαι σίγουρος οτι και η ορθή επανάληψη του κτηριολογικού προγράμματος των Νέων Λυκείων δεν αλλάζει και πολλά απο τα ζητούμενα μας μάλιστα είναι μακριά ακόμα απ' αυτό που επιθυμούν οι κατέχοντες, δηλαδή, εκπαιδευτικοί, μαθητές, σύλλογοι γονέων και Δήμος, και πρέπει να το ψάξουνε. 
Αντιλαμβάνομαι ακόμα οτι ο κ. Διγαλάκης το έχει πάρε προσωπικά και αυτό είναι μια ευκαιρία ώστε να βοηθήσει και σ' αυτήν την περίπτωση, μιας και απ' ότι βλέπω είναι και απο τους ελάχιστους που αγωνιούν για να τελειώσει ..... ένα μεγάλο πρόβλημα, που άνοιξε για την πόλη μας δίχως τότε να το σπουδαιολογήσουν όπως έπρεπε.
Οι "στροφές" ως το τέρμα  είναι πολλές και χρειάζεται πολύ προσοχή στο οδήγημα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.