Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Σκέφτομαι να καθιερώσω μια στήλη με αυτόν τον τίτλο "Δημοτικά" 
* Συναντήσεις ενημέρωσης, τηρουμένων των μέτρων, με μικρές ομάδες παραγωγών, κάνει αυτές τις μέρες, και μετά την εξαγγελία της Δημοτικής αρχής Κισάμου οτι σχεδιάζεται να πάει νερό για άρδευση στον Πλάτανο απο τις πηγές των Νοπηγείων, στο μεγάλο χωριό του Δήμου μας ο κ. Σταθάκης. Φυσικά παρουσιάζει την λύση που τόσο πολύ ήθελε και θέλει να υλοποιήσει και δεν είναι άλλη απο την συνέχιση της Β' φάσης του έργου με το νερό της Μελισσιάς -Σφηναρίου να έλθει ως και τον Πλάτανο. Όπως έμαθα οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν.

* Χθες εξάλλου είχαμε και μια απόλυση ειδικού συνεργάτη στο Δήμο μας που θα ψιλοσυζητηθεί, μιας και η εν λόγω συνεργάτης του δήμου Κισάμου είχε αναλάβει πολλές υποθέσεις, αλλά όπως ακούστηκε δεν πληρούσε αυτό που θέλει αυτήν την στιγμή ο δήμος για να προχωρήσει σε μελέτες... έναν Τοπογράφο μηχανικό. 
Ας το έχουν υπόψιν τους οι ενδιαφερόμενοι...... 

* Το 1964 ο μακαριστός Ειρηναίος έκανε το πρώτο του κάλεσμα στην πολιτεία να έλθει να φτιάξει Τεχνικές σχολές στην Κίσαμο σε οικόπεδο που θα τους παραχωρούσε. Η πολιτεία ανταποκρίθηκε και ξεκίνησε τις μελέτες "αμέσως" και το 1972 παρουσίασε την τελική μελέτη οπότε άρχισε και η κατασκευή των Τεχνικών σχολών που τελείωσαν σαν συγκρότημα των Λυκείων το 1980. 16 χρόνια σε ένα οικόπεδο άδειο χρειάστηκε η τότε πολιτεία για να μας κάνει τα Λύκεια. Σήμερα στην εποχή της ταχύτητας υπολογίζω οτι θα χρειαστούν μόνο τόσα για να το καθαρίσουν απο τα ετοιμόρροπα κτήρια. Και φυσικά τότε ο ΟΣΚ (οργανισμός σχολικών κτηρίων) είχε προβλέψει και είχε φτιάξει ένα σχολείο σχεδόν τριπλάσιο απο αυτό που προτείνει σήμερα η ΚΤΥΠ Α.Ε... Σήμερα βέβαια υπάρχει και πολύ βουβαμάρα σε αυτό το θέμα και είμαι σίγουρος οτι αν δεν αντιδράσουμε θα το πληρώσουμε στο μέλλον. Εκτός κι αν βγουν οι κακές προβλέψεις που κάναμε πριν 2 χρόνια οτι το ΕΠΑΛ πάει σε άλλες πολιτείες και το νέο σχολείο είναι υπεραρκετό για το Γενικό Λύκειο Κισάμου.  

*Ο Γ. Γραμματέας του Ε.Ο.Τ κ. Δ. Φραγκάκης μίλησε για υδατοδρόμιο στην Κίσαμο, είπε οτι είναι η κατάλληλη θέση και ανοίγει μια νέα πύλη εισόδου -εξόδου με την δημιουργία του στο Καβονήσι. 
-Το κράτος μιλά για νέο ΒΟΑΚ που θα συνδέει την μια άκρη με την άλλη την Κρήτη, δίχως όμως να ακούει την απαίτηση μας να ξεκινάει απο την Πύλη εισόδου-εξόδου, δηλαδή το Καβονήσι.
Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά που ονειρευόμαστε θα πρέπει να έχουμε και ένα δρόμο που να μην περνά μέσα απο την πόλη, αλλά να την παρακάμπτει, πράγμα βέβαια που δεν το σκεφτόμαστε για ώρας.... έχουμε άλλες προτεραιότητες.... να φτιάξουμε το υδατοδρόμιο και ένα ΒΟΑΚ που να ξεκινάει απο την Καμάρα, απο εκεί και πέρα το όνειρο γίνεται εφιάλτης για κάθε εκλεγμένο. Αυτή η μελέτη πρέπει να είναι σε πολύ βαθύ συρτάρι και δεν την φτάνει κανένας....
Ρε για να μην στεναχωριούμαστε μπας πρέπει να μεταφέρουμε το λιμάνι στον Κακοπέρατο; Θα γλυτώσουμε πολλά και την παράκαμψη, αλλά και ο ΒΟΑΚ θα ξεκινά απο την πύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.