Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ;

Μια απο τις προτάσεις -γνώμες του Φορέα Διαχείρησης Σαμαριάς για την προστατευόμενη περιοχή του Λαφονησιού ήταν και η απαγόρευση οποιασδήποτε κίνησης τροχοφόρων σε αιγιαλό και παραλία, βάσει του προαναφερθέντος Ν. 3937/2011 (άρθρο 13 § 4).
Λογικά όταν το ακούς αυτό το μυαλό σου πάει ..να μην κατεβαίνουν οχήματα στην άμμο... βέβαια αν το ψάξεις καλύτερα και πας στον Νόμο Ν. 3937/2011 (άρθρο 13 § 4).. λέει ξεκάθαρα οτι.. Δεν επιτρέπεται η κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου σε οικολογικά ευαίσθητες εκτάσεις, δηλαδή απο εκεί που αρχίζει η Νατούρα το αυτοκίνητο σταματάει.
Φυσικά όλοι ξέρουμε οτι φέτος δεν θα γίνει κάτι τέτοιο στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, παρ' όλο που ήταν απόφαση της νυν δημοτικής αρχής, είναι απαίτηση πολλών, αλλά και γνώμη του Φορέα Διαχείρισης παλαιότερα, όταν είχε όχι γνώμη αλλά και δύναμη...
Βέβαια τώρα έχει προκύψει θέμα εκεί κάτω απ ότι έμαθα, γιατί κάποιοι επένδυσαν σε αυτό με παρότρυνση αυτών... έτσι έκαναν χώρους στάθμευσης έξω απο την Νατούρα, άλλοι ετοιμάζονται, αλλά για ποιους, όταν η είσοδος ως και την παραλία είναι ελεύθερη; Για τους ευαίσθητους, για τους οικολόγους και για αυτούς που δεν θέλουν να σκονίζεται το αυτοκίνητο τους;
Θα μου πείτε τώρα και τι θα πάθει η νατούρα αν καθυστερήσουμε άλλη μια χρονιά να κάνουμε αυτά που πρέπει... εδώ τις έχουμε αλλάξει τον αδόξαστο, σίγα μην πάθει τίποτα ειδικά φέτος που ο κόσμος θα είναι πολύ λιγότερος... σωστά, όμως κάθε χρόνο κάτι θα βρίσκουμε και θα το αναβάλουμε για την επόμενη χρονιά αφήνοντας την περιοχή στην τύχη της αλλά και τους ανθρώπους που επένδυσαν έξω απο αυτήν...να μένουν στα κρύα του λουτρού!!
Φέτος πάμε να καλύψουμε το 40% που μας παίρνει το κράτος άδικα, απο του χρόνου βλέπουμε....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.