Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 83ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Από την περιφερειακή ενότητα Χανίων δόθηκε στην δημοσιότητα ο εορτασμός της 83η επετείου τη Μαβής της Κρήτης με τις κεντρικές εκδηλώσεις ανά δήμο.

Στον δήμο Κισάμου ο επίσημος εορτασμός θα γίνει την Τρίτη 21 Μαίου στον μνημείο των Καλλεργιανών με το εξης πρόγραμμα.
19.30 Μνημείο Πεσόντων στον κόμβο Καλλεργιανών 
Επιμνημόσυνη δέηση
Προσκλητήριο Πεσόντων
Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή στην Μνήμη των Πεσόντων
Εθνικός ύμνος απο την φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου
Χαιρετισμός απο τον Δήμαρχο κ, Μυλωνάκη
Ομιλία για τα γεγονότα της περιοχής απο τον εκπαιδευτικό κ. Χαχλάκη
Ριζίτικο τραγούδι απο τον σύλλογο Ριζιτών "Η Κίσαμος"

ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ" ΕΡΧΕΤΑΙ..... ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΝΑΤΣΑ

Σύσκεψη για την διάσωση και ανάδειξη παλαιοντολογικών ευρημάτων στον Τράχηλα Κισάμου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή.
Στην σύσκεψη παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση όσο αφορά στα απολιθωμένα ίχνη ανθρωπίνων όντων στον Τράχηλο Κισσάμου, τα οποία σύμφωνα με σχετικές μελέτες χρονολογούνται περίπου έξι εκατομμύρια χρόνια.
Συζητήθηκαν τρόποι προστασίας και ανάδειξης των πολύ σημαντικών παλαιοντολογικών ευρημάτων και συμφωνήθηκε να ετοιμαστεί πρόταση για την σύνταξη σχετικής μελέτης από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας.
Στην σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης Γιώργος και ο Αντιδήμαρχος Ιναχωρίου κ. Μακράκης Γιώργος,  κ. Αθανάσιος Αθανασίου Γεωλόγος Παλαιοντολόγος, της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας, η κ. Μαρία Σκόρδου,  Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, ο κ. Χαράλαμπος Φασουλάς, Γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ο κ. Βαζάκας Αλέξανδρος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κ. Δημήτριος Μιχελογιάννης, ειδικός Σύμβουλος Περιφερειάρχη Κρήτης και ο κ. Κουμάκης Νεκτάριος ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

- Εγώ θα κάνω ένα σχόλιο... μιας και βρέθηκε εκεί ο αντιδήμαρχος Ιναχωρίου κ. Μακράκης που θεωρώ ο μόνος που υπεύθυνα μπορεί να αλλάξει το ρου των πολιτιστικών στην γειτονιά μας. Κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει τι ενδιαφέροντα έχει ο δήμος που ούτε η δημοτική αρχή τα "γνωρίζει". 

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2024

Ανοιχτές Πόρτες στα Οινοποιεία της Κρήτης. Ένα διήμερο γεμάτο Κρητικό κρασί 18 & 19 Μαΐου 2024
Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες». Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις.
Η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 18 - 19 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.
Προγραμματίστε από τώρα τη δική σας απόδραση και χαράξτε τη δική σας οινική διαδρομή. Μυηθείτε στο μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε τα τοπία που διαμορφώνουν οι αμπελώνες μας, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Κρητικά Κρασιά.

Οινοποιεία που συμμετέχουν στις Ανοιχτές Πόρτες
Νομός Χανίων: 1. Οινοποιείο Αγίας Τριάδας 
2. Οινοποιείο Πνευματικάκη
3. Οινοποιείο Ανώσκελη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
4. Οινοποιείο Καραβιτάκη 
5. Οινοποιία Μανουσάκη Θα προσφέρονται 3 κρασιά για δωρεάν δοκιμή (1 λευκό, 1 ροζέ και 1 κόκκινο) 
6. Οινοποιείο Ντουράκη

Νομός Ηρακλείου: 
1. Οινοποιείο Αμαργιωτάκη 
2. Οινοποιείο Αγγελάκη
3. Οινοποιείο Αλεξάκη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
4. Οινοποιείο Silva – ΔασκαλάκηΟινοποιείο Διγενάκη 
5. Οινοποιείο DAF Wines Δουλουφάκη Φερενίκη 
6. Οινοποιείο της ΕΑΣΗ 
7. ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική 
8. Οινοποιείο Μπουτάρη – Scalarea Estate - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
9. Οινοποιείο Λουλούδη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου, 10:00 με 18:00 
10. Οινοποιείο Λυραράκη 
11. Κτήμα Μενεξές 
12. Οινοποιείο Μεταξάρη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
13. Κτήμα Πατεριανάκη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
14. Οινοποιείο Στραταριδάκη 
15. Οινοποιείο Τιτάκη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
16. Οινοποιείο Φραγκόσπιτο 
17. Οινοποιείο Χαραλαμπάκη

Νομός Ρεθύμνου:
1. Οινοποιείο Ζουμπεράκη 
2. Οινοποιείο Κλάδος 
3. Οινοποιείο Κουρκουλού - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου

ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ.....

36 μετανάστες οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην παραλία του Λαφονησιού όπου και έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν απο άνδρες του λιμενικού.
Πρόκειται για άντρες από τους οποίους οι 32 δήλωσαν στους Λιμενικούς ότι είναι από το Μπαγκλαντές και οι 4 από την Αίγυπτο.
Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις το Λιμενικό θα κάνει έρευνα για να εντοπίσει εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για το ταξίδι, αλλά προέκυψε πρόβλημα για το που θα παραμείνουν προσωρινά.
Με δεδομένο ότι οι χώροι της κατασκήνωσης του δήμου Χανίων όπου διατίθεντο, πλέον ετοιμάζονται για την κατασκηνωτική περίοδο, το πλέον πιθανό είναι να παραμείνουν σε χώρο του Λιμεναρχείου στην Σούδα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να προωθηθούν σε δομές στην υπόλοιπη χώρα.
Φώτο αρχείου
ΠΗΓΗ 

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ

 

Ο Πρόεδρος της Μονομετοχικής Α.Ε κ. Μαυροδημητράκης Σπυρίδων εισηγήθηκε το ένατο θέμα της ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο Κισάμου και έθεσε υπόψη του Συμβουλίου την υπ.αρ.8/2024 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Μονομετοχικής Α.Ε του Δήμου Κισσάμου (ΑΔΑ:6Θ8ΛΟΛ3Ω-43Α), σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η αποζημίωση του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Επιχείρησης.
Είναι γνωστό οτι τίποτα εδώ δεν γινεται αν δεν πληρωθείς..... βέβαια αξίζει να διαβάσετε τι ειπώθηκε απο τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης του Δήμου μας.

- Ο κ. Σταθάκης Θεόδωρος : Όπως τοποθετήθηκα στο συμβούλιο της Μονομετοχικής επαναλαμβάνω το ίδιο. Θεωρώ ότι σωστά ο Πρόεδρος πρέπει να αμείβεται και βέβαια όσοι εργάζονται. Ψηφίζω μόνο την αμοιβή του Προέδρου. Τα υπόλοιπα δεν τα ψηφίζω.
- Ο κ. Παρτσαλάκης Αντώνιος: Δεν ψηφίζω καμία αμοιβή. Η εταιρεία πρέπει να έχει άλλη δομή. Είμαι κάθετα αντίθετος με την όλη λειτουργία της Μονομετοχικής.
- Ο κ. Θεοδωρογλάκης Μιχαήλ: Η Μονομετοχική Δήμου Κισσάμου 15 χρόνια τώρα, τι έχει κάνει για το Δήμο, το τόπο και τον δημότη;. Πρέπει να αλλάξουμε τα δεδομένα. Δεν είμαστε ούτε ταβερνιάρηδες, ούτε επιχειρηματίες. Εμείς θα προστατεύσουμε το περιβάλλον. Τι έχει κάνει η Μονομετοχική τόσο καιρό;
Μιλώ με καλή πρόθεση και να τα διαφυλάξουμε όλα. Δεν μπορώ να ψηφίσω κάτι τέτοιο.
- Ο κ. Φραγκιουδάκης Γεώργιος: Χαίρομαι γιατί τις τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης τις επικροτούν κι άλλοι συνάδελφοι. Δεν το ψηφίζω.
- Η κ. Τσατσαρωνάκη Ελένη: Μια εταιρεία πρέπει να έχει Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο. Ψηφίζω την αμοιβή του Προέδρου και του Α' Αντιπροέδρου.
 Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει και όπως ειναι φυσικό ενέκρινε την απόφαση με πλειοψηφία 
 
Η αποζημίωση του Προέδρου κ. Μαυροδημητράκη Σπυρίδωνα ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τετρακοσίων Ευρώ(1.400,00 Ευρώ) μηνιαίως μικτά συν τις εργοδοτικές εισφορές από 9-2-2024 έως 31-12-2024.
 Του Α' Αντιπροέδρου κ. Τουλουπάκη Θεόδωρου να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τετρακοσίων Ευρώ (1.400,00 Ευρώ) μηνιαίως μικτά συν τις εργοδοτικές εισφορές από 1-1-2024 έως 31-12-2024.
 Του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Χαχλάκη Γεωργίου να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τριακοσίων Ευρώ (1.300,00 ευρώ) μηνιαίως μικτά συν τις εργοδοτικές εισφορές από 1-6- 2024 έως 30-9-2024.
 Της Γ΄Αντιπροέδρου κ. Λαινάκη Νεκταρίας να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τριακοσίων Ε (1.300,00 ευρώ) μηνιαίως μικτά συν τις εργοδοτικές εισφορές από 1-6- 2024 έως 30-9-2024.
 Της Δ΄Αντιπροέδρου κ. Μόσχου Βασιλικής να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τριακοσίων Ε (1.300,00 Ευρώ) μηνιαίως μικτά από 1-6-2024 έως 30-9-2024.
 Στα ανωτέρω ποσά θα περιλαμβάνονται και όλες οι νόμιμες κρατήσεις. 

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Η αλήθεια είναι ότι το έχουν επισημάνει πολλοί... Η πόλη της Κισάμου δεν είναι για αυτοκίνητα, οι δρόμοι της είναι στενοί δεν έχουμε παρά μόνο ένα κύριο και αυτός είναι σε καλή κατάσταση (Ηρώων Πολυτεχνείου) και ειδικά τα καλοκαίρια γίνεται ο χαμός. Φυσικά κανείς από τους υπόλογους δεν ενδιαφέρεται, ούτε δείχνει την απαιτούμενη προσοχή η δημοτική μας αρχή για να τον έχει σε καλή κατάσταση (διαβάσεις, πεζοδρόμια, χάλια άσφαλτος) και έχουν αφήσει το θέμα αυτό στην τύχη του και στον μοναδικό άνθρωπο που καθημερινά για να βγάλει το ψωμί του έρχεται με όλους μας αντιμέτωπος...
Μια τετραετία πέρασε μπήκαμε στην δεύτερη και τίποτα δεν έχει αλλάξει στον μοναδικό μας δρόμο, ούτε θα αλλάξει βέβαια κάτι, αν δεν αλλάξουν μυαλά αυτοί που μας διοικούν και μας υπόσχονται (μόνο).
Η δημοτική μας αρχή δεν θέλει να την πειράζουν.. μας τι έχει πει πολλές φορές, γιατί έχει βάλει στόχους μακροπρόθεσμους και σε 50 χρόνια θα κάνει την πόλη αγνώριστη, η αλήθεια είναι ότι δεν θα χρειαστούν 50 χρόνια ήδη η πόλη είναι "αγνώριστη" ακόμα και σε μας που καθημερινά κυκλοφορούμε και δεν έχει ούτε ένα ενδιαφέρον να παρουσιάσει. Είναι απλά για φεύγα και γρήγορο πέρασμα....
Θα μου πείτε μα καλά δεν τα βλέπουν αυτά τα χάλια;
Τα βλέπουν, τα καταλαβαίνουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι τώρα, έχουν ρίξει το βάρος στις παραλίες ..αυτός είναι ο σκοπός που εκλέγονται, μας το έχουν αποδείξει άλλωστε αυτό από πέρυσι, λέγοντας μας ότι ο στόχος τους ήταν ποιος πρέπει να διαχειρίζεται τις απάτητες παραλίες και ποιος είναι ο ικανότερος.

Κάποιοι μου στέλνουν μήνυμα γιατί γράφω συνέχεια για την δημοτική μας αρχή.
Ε γιατί να μην γράφω τους απαντώ, αφού αποδεδειγμένα δεν μπορεί να κάνει κάτι και όλο ακολουθεί τα γεγονότα δίχως να μπορεί να αντιδράσει. Εξαλλου ποιος δεν θέλει να ζήσει καλύτερα στην πόλη που γεννήθηκε και αποφάσισε να ζήσει;
Αν ήταν έτσι οι δημοτικές αρχές τότε άστα βράστα....

✓Αλήθεια για την παράκαμψη της πόλης ένα σοβαρό θέμα που θα μπορούσε να μας ξεμπλοκάρει έχουμε κάτι νεότερο ή θα περιμένουμε πάλι παραμονές των επόμενων εκλογών να μας το ξαναυποσχεθούν τα γνωστά;
✓ Η φώτο είναι τυχαία αλλά όπως φαίνεται η δημοτική μας αρχή δεν μπορεί να ρυθμίσει εντελώς τίποτα .. ούτε καν την κυκλοφορία στον ένα και μοναδικό της δρόμο.

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΒΑΣΙΛΗ -ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Προγραμματισμένη επίσκεψη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη Βασίλη αύριο στην Κισαμο, συνοδευόμενος απο την γραμματέα της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κα Χίνου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας, τον Νέο εμπορικό σύλλογο Κισάμου και τον Δήμο Κισάμου.

 

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΟΙΚΟΜΕΝΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι, λόγω του όψιμου εορτασμού του Πάσχα, η  εορτή του Αγίου Οικουμενίου, Επισκόπου Τρίκκης, κατά την οποία εορτάζει και το ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο που βρίσκεται στους αύλειους χώρους των Οικοτροφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, θα εορταστεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κυριακή, 19 Μαΐου, ώρα 6.45μ.μ. Υποδοχή ιερών λειψάνων Αγίου Γεωργίου Καρλσίδη, και Οσίου Εφραίμ του Καντουνακιώτου. Αρχιερατικός Εσπερινός. 
Δευτέρα, 20 Μαΐου, ώρα 7.00π.μ. Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
Της ιεράς πανηγύρεως θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.
Καλείται ο φιλάγιος λαός του Θεού όπως μετέχει της ιεράς πανηγύρεως και λάβει την ευλογία και χάρι των ιερών λειψάνων, καθώς είναι η πρώτη φορά που τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Εφραίμ του Καντουνακιώτου.  
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.....


Διαβάζω στα Χ.Ν
Έτοιµο προς δημοπράτηση είναι το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κισάμου και εκτιμάται πως ο διαγωνισμός θα αναρτηθεί µέσα στον Ιούνιο, µε το έργο να ξεκινάει στα τέλη του 2024 – αρχές 2025 και πραγματικά μένω έκπληκτος.
Γράφει ο δημοσιογράφος που είναι και ελαφριά άσχετος επί του θέματος ...
ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ: Δημιουργούνται δύο κήποι, γύρω από το ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ και στο βόρειο τμήμα της πλατείας προς τη θάλασσα. Γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάµου γίνεται μια εξομάλυνση του εδάφους µε µια µικρή εκσκαφή για τη δημιουργία αμφιθεατρικού χώρου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
✓Μια μικρή εκσκαφή που τι θα σημαίνει άραγε αν βρεθούν αρχαία που θα βρεθούν;
Έχει καμία διαφορά ο δήμος από τον απλό πολίτη που τιμωρείται άμα στο οικόπεδο του βρεθούν αρχαία ή ο δήμος ξέρει που υπάρχουν και εκεί θα σκάψει. Κάποιοι λογαριάζουν δίχως να έχουν ιδέα μάλιστα έξω από το αρχαιολογικό μουσείο...
Ποιος άραγε δίνει αυτές τις πληροφορίες στην έγκυρη εφημερίδα;
Ελπίζω να μην το μετανιώσουν......
Γράφει βέβαια ακόμα ο δημοσιογράφος, οτι του λένε δίχως να το ψάξει.....
✓ Σημειώνεται ότι το συγκεκριµένο έργο πέρασε από πολλές διακυµάνσεις. Αρχικά είχε ενταχθεί στο πρόγραµµα των Open Mall (ανοικτών αγορών) ωστόσο επειδή ο ∆ήµος Κισάµου δεν διαθέτει πιστοποιηµένη τεχνική υπηρεσία µε το απαραίτητο προσωπικό προκειµένου να “τρέξει”την µελέτη υπήρξε ο κίνδυνος να χαθεί η χρηµατοδότηση. Έτσι αξιοποιήθηκε η τεχνογνωσία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου που στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας έκανε τις απαραίτητες αρχιτεκτονικές, ηλεκτροµηχανολογικές µελέτες, τη φυτοτεχνική µελέτη κα.
Απορώ ποιος κωλυσιεργούσε τόσα χρόνια το εργο; Ποιος άραγε το έστελνε απο την ΔΕΠΑΝ στον δήμο Χανίων και αντίστροφα τόσα χρόνια;
Ανακρίβειες και απο έγκυρους δημοσιογράφους...  ώστε να επουλώσουν τις πληγές της ανυπαρξίας μας.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ & ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ;

Οι υπό δημοπράτηση θέσεις για ομπρελοκαθίσματα και θαλάσσια σπορ στις απάτητες παραλίες μας...
Τι λέγαμε; 
- Οτι λέγαμε ... όλος ο σαματάς με τους καλούς και κακούς οικολόγους ξεσκεπάστηκε μετα και απ' αυτό. Όλα ήταν ένα παραμύθι για να κερδίσουν κάποιοι τις εκλογές ...
Δήμος Κισάμου/ΠΕ Χανίων
α. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ49: Φαλάσσαρνα – Αγία Παρασκευή, συνολικού εμβαδού
Ε=500,00 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 11.000,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.000,00 €/έτος x 2 έτη = 22.000,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461512,39 Ψ 3928659,76
 (2) – Χ 461521,66 Ψ 3928663,53
 (3) – Χ 461502,82 Ψ 3928709,85
 (4) – Χ 461493,55 Ψ 3928706,08
β. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ50: Φαλάσαρνα - Βρωμόλιμνη, συνολικού εμβαδού Ε=180,00 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 3.960,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 3.960,00 €/έτος x 2 έτη = 7.920,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461534,25 Ψ 3926535,07
 (2) – Χ 461541,81 Ψ 3926532,44
 (3) – Χ 461549,20 Ψ 3926553,69
 (4) – Χ 461541,64 Ψ 3926556,32
γ. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ53: Παραλία Κισσάμου (πλησίον γηπέδου), συνολικού εμβαδού Ε=100,35 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 1.349,71 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 1.349,71 €/έτος x 2 έτη = 2.699,42 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 469212,15 Ψ 3928055,81
 (2) – Χ 469224,19 Ψ 3928055,81
 (3) – Χ 469224,45 Ψ 3928047,34
 (4) – Χ 469212,02 Ψ 3928047,87
δ. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ56: Δραπανιάς, συνολικού εμβαδού Ε=222,77 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 2.896,01 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 2.896,01 €/έτος x 2 έτη = 5.792,02 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 472154,85 Ψ 3928386,81
 (2) – Χ 472157,89 Ψ 3928373,44
 (3) – Χ 472174,03 Ψ 3928376,62
 (4) – Χ 472170,99 Ψ 3928389,72
ε. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ73: Ελαφονήσι, συνολικού εμβαδού Ε=20,00 τ.μ., για τοποθέτηση θαλασσίων μέσων αναψυχής, με τιμή εκκίνησης 1.400,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 1.400,00 €/έτος x 2 έτη = 2.800,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 458043,00 Ψ 3902819,00
 (2) – Χ 458047,00 Ψ 3902819,00
 (3) – Χ 458047,00 Ψ 3902824,00
 (4) – Χ 458043,00 Ψ 3902824,00
στ. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ74: Φαλάσαρνα, συνολικού εμβαδού Ε=500,00 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 12.500,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 12.500,00 €/έτος x 2 έτη = 25.000,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461770,47 Ψ 3927704,23
 (2) – Χ 461768,53 Ψ 3927671,28
 (3) – Χ 461753,40 Ψ 3927672,17
 (4) – Χ 461755,34 Ψ 3927705,12
ζ. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ118: Φαλάσαρνα, συνολικού εμβαδού Ε=494,20 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 10.872,40 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10.872,40 €/έτος x 2 έτη = 21.744,80 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461646,63 Ψ 3928237,06
 (2) – Χ 461658,78 Ψ 3928237,98
 (3) – Χ 461663,74 Ψ 3928198,69
 (4) – Χ 461651,07 Ψ 3928197,50
η. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ119: Φαλάσαρνα, συνολικού εμβαδού Ε=498,00 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 12.450,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 12.450,00 €/έτος x 2 έτη = 24.900,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461745,480 Ψ 3927493,638
 (2) – Χ 461745,276 Ψ 3927463,638
 (3) – Χ 461728,676 Ψ 3927463,751
 (4) – Χ 461728,880 Ψ 3927493,751
θ. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ120: Φαλάσαρνα, συνολικού εμβαδού Ε=498,00 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 12.450,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 12.450,00 €/έτος x 2 έτη = 24.900,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461738,45 Ψ 3927371,74
 (2) – Χ 461721,97 Ψ 3927373,70
 (3) – Χ 461725,51 Ψ 3927403,49
 (4) – Χ 461741,99 Ψ 3927401,53
ι. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ121: Φαλάσαρνα, συνολικού εμβαδού Ε=497,13 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 12.428,25 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 12.428,25 €/έτος x 2 έτη = 24.856,50 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461725,74 Ψ 3927365,92
 (2) – Χ 461722,17 Ψ 3927338,06
 (3) – Χ 461739,73 Ψ 3927335,84
 (4) – Χ 461743,30 Ψ 3927363,70

ΕΝΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ & ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18 Η ΘΥΕΛΛΑ

Ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα στίβου της Θύελλας στο Παγκρήτιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 το οποίο διεξήχθη το Σάββατο 11 Μαΐου στο Ηράκλειο.
Η αθλήτρια του Κισαμίτικου ομίλου Ελένη Μουρουζίδη κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στην δισκοβολία με βολή στα 30.44 μέτρα και χάλκινο  μετάλλιο στην σφαιροβολία με επίδοση 10.54 μέτρα, διακρίσεις οι οποίες την κατέταξαν ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες ρίψεων της Κρήτης στην κατηγορία Κ18.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στην δισκοβολία ο Διονύσης Πατερομιχελάκης με βολή στα 40.01 μέτρα, επίδοση που τον κατέταξε στην 5η θέση ενώ στην ίδια θέση βρέθηκε και η  Αγγελική Δεικτάκη στην δισκοβολία με βολή στα 21.51 μέτρα.
Άλμα κοντά στο ατομικό της ρεκόρ σημείωσε η Ηρώ Λιγοψυχάκη η οποία με επίδοση 4.47 μέτρα κατετάγη στην 12η θέση. Στο αγώνισμα σκυταλοδρομία 4χ100 με τις αθλήτριες Κατέσι-Διακονή- Πλευράκη- Λιγοψυχάκη η ομάδα της Θύελλας με χρόνο 57.52 τερμάτισε στην 8η θέση.
Για την ομάδα της Θύελλας αγωνίστηκαν επίσης: Σέβη Κατέσι 100μ 14.42, Αλεξία Πλευράκη 200μ 31.61, Γιάννης Χαχλάκης 200μ 26.97,Μαρίνα Διακονή 100μ 15.51.
Επόμενος αγώνας για τους αθλητές της Θύελλας  είναι το "Διεθνές Μίτινγκ Βενιζέλεια- Χανιά 2024" το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων. 

 

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ

Όταν μιλάμε ότι είμαστε μόνο ένα μεγάλο χωριό δεν χρειάζονται και πολλά για να το καταλάβεις...... ειδικά από τις ενέργειες των διοικούντων η απόδειξη ερχεται αμέσως.
Φανερό πλέον οτι δεν έχουν την δύναμη να κάνουν ή καλύτερα να εκτελέσουν ούτε μια μελέτη, που έχει περάσει από όλα τα στάδια εδώ και 4 χρόνια. 
Η μελέτη φωτισμού του κάστρου Τούρκικου και Βενετσιάνικου, κάπου μάλλον είναι χωμένη και αντί να την ενεργοποιήσουν άμεσα έβαλαν μεγαλύτερες λάμπες 90αρες υπολογίζω για να αναδείξουν το μοναδικό μας αξιοθέατο (θέατρο του παραλόγου από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα πως θα αξιοποιήσουν τα καλύτερα σημεία της πόλης)
Μια ιδέα λοιπόν μετά και τον υποχρεωτικό ηλεκτροφωτισμό του κάστρου και η αναγραφή των αξιοθέατων της πόλης με δίγλωσσες ταμπέλες με την βοήθεια της αρχαιολογίας. Ας το λάβει υπόψιν του ο ΝΕΣΚ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Στις τρεις(3) συναντήσεις πού έχουν γίνει 10-12-2023 στην Αμνάτο Ρεθύμνης, 28-1-2024 στις Λουσακιές Χανίων και 7-4-2024 στο Καβούσι Λασιθίου εκφράσαμε την πίστη μας για την ανάγκη για συνεργασία, διάλογο, ενωμένη δράση και αλληλεγγύη των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κρήτης, ώστε ο Πολιτισμός μας να πάρει τη θέση που του ανήκει 
Με βάση τα παραπάνω προχωράμε σε νομαρχιακές συναντήσεις ενημέρωσης των Πολιτιστικών Συλλόγων σε θέματα που τους απασχολούν και σε ανάλυση των βασικών άρθρων του νέου καταστατικού.
Έτσι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Χανίων, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου.
Τα θέματα της συνάντησης θα είναι τα εξής:
19.00-19.10 Φορολογικά θέματα  Πολιτιστικών Συλλόγων
Εισηγητής θα είναι ο κ. Σταυρουλάκης Κων/νος λογιστής , πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων
19.11-19.20 Πρόγραμμα Leader 2023-2027 για Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Εισηγήτρια θα είναι η κ. Μιχάκη Σοφία,  Συντονίστρια του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER της Ο.Τ.Δ
19.20-19.30 Προϋποθέσεις  για επιχορήγηση των Πολιτιστικών Συλλόγων από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Εισηγητής θα είναι ο κ Γεωργιλάς Γεώργιος, διοικητικός γραμματέας ΕΠΟΦΕΚ.
19.31-19.45 Ερωτήσεις – Απαντήσεις πάνω στις προηγούμενες εισηγήσεις
19.46-20.00  Ανάλυση των βασικών άρθρων του προσχεδίου του νέου καταστατικού της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης.
Εισηγητής θα είναι ο κ Μαρινάκης Εμμανουήλ, Πρόεδρος του Πολ. Συλλόγου Μανωλιόπουλου / Πρώην Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων -Π.Ε.Π.ΣΥ.
20.01-…… Τοποθετήσεις-Ερωτήσεις-Απαντήσεις από εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων.
Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε πολιτιστικό σύλλογο του Ν. Χανίων.
Με εκτίμηση
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ένα ευχάριστο γεγονός μέσα στην μουντή πραγματικότητα της ανατολικής Σκαλίδη. Δεν ξέρω αν έγινε από τους εθελοντές του ΝΕΣΚ ή από τους απελπισμένους επαγγελματίες εκεί γύρω αλλά σίγουρα αυτό το γεγονός ομόρφυνε την γειτονιά.
Ας το λάβει υπόψιν του  λοιπόν ο ΝΕΣΚ που ψάχνει ιδέες, όχι μόνο για τα πεζοδρόμια αλλά και για τα κλειστά μαγαζιά της Σκαλίδη που τα περισσότερα είναι τρώγλες με ποντίκια.
Ιδέες υπάρχουν έχουν ξαναδοθεί στον ΝΕΣΚ και παλαιότερα. Κάθε ιδιοκτήτης να σουλουπώσει την πρόσοψη του μαγαζιού του υποχρεωτικά και αφού την περιποιηθεί μπορεί αν θέλει ο ΝΕΣΚ ώσπου να νοικιαστεί το μαγαζί (που τα περισσότερα δεν θα νοικιάσουν γρήγορα) να φτιαχτούν αυτοκόλλητες φωτογραφίες πως ήταν το κλειστό μαγαζί πριν από 40-50 χρόνια (φωτο 2). Η ανάπλαση δεν γίνεται όπως φαίνεται ούτε αυτήν την τετραετία ας σουλουπώσουμε την Σκαλίδη όσο μπορούμε.
Φωτογραφίες υπάρχουν απ' όλα τα μαγαζιά της Σκαλίδη .. όρεξη δεν υπάρχει.
Αυτό πίσω ήταν κάποτε το περίφημο ψαράδικο Στημαδωράκη. Εύκολα μπορούμε να βρούμε μια εικόνα του πριν από 50 χρόνια .....

 

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

"ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ " ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ;

Γράφει ο Γιάννης Βιολάκης
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου οικονομικών, για το 2024 έχουν εγκριθεί 504.000€ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Εμείς απο το συνολικό ποσό του προγράμματος (1.768.000€) έχουμε απορροφήσει μόλις τα 62.000€!!!
Αλήθεια, αυτή η κοινή επιτροπή παρακολούθησης του έργου του open mall, τι έχει να μας πεί;
Έχει συνεδριάσει καμιά φορά ;
Την κοινή επιτροπή αποτελούν οι :
1. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Δήμαρχος Μυλωνάκης Γεώργιος με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο Μαυροδημητράκη Σπυρίδωνα
2. Ως μέλος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Σταθάκης Θεόδωρος με αναπληρωτή του τον Δημοτικό Σύμβουλο Ψαράκη Νεκτάριο
3. Ως μέλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κισσάμου Κουνδουράκης Βασίλης* με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο Κελαϊδή Ιωάννη
Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος με την υπ΄αριθ. 728/09-12-2021 απόφαση Δ.Σ., όρισε ως μέλη της Επιτροπής τους: 1. Χουδαλάκη Ευάγγελο, Πρόεδρο ΝΕΣΚ και 2. Πατεράκη Ευάγγγελο*, μέλος ΝΕΣΚ, με αναπληρωτές τον κ. Καστανοπουλάκη Κων/νο, Γεν. Γραμ. ΝΕΣΚ και κ. Σταθόπουλο Αντώνη, Αν. Γεν. Γραμ. ΝΕΣΚ.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ για τον τόπο μας αν η ανικανότητα κάποιων υπερισχύσει απο την θέληση των πολλών.
Είναι η ώρα για καταλογισμό ευθυνών αλλά και για παραιτήσεις.

Σημείωμα: Στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου υπάρχουν κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα εφόσον υφίσταται ακόμα, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας ειναι ο Φραγκιουδάκης Κωνσταντίνος και ο Πατεράκης Ευάγγελος δεν ειναι πλέον μέλος του ΝΕΣΚ, όπως και ο κ Καστανοπουλάκης, 

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΓΑΠΗ...

Επιστολή προς τα ΜΜΕ έστειλε η δημοτική μας αρχή θα την διαβάσετε παρακάτω συγχαίροντας την διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους, που κατάφεραν να φθάσουν στο τελικό του κυπέλου ερασιτεχνικών σωματείων Χανίων....υπενθυμίζοντας τους και σε μας οτι η στήριξη του Δήμου μας ειναι αδιαπραγμάτευτη.

Φυσικά και αξίζουν τα συγχαρητήρια στην Κισαμικάρα, ιδιαίτερα στους ποδοσφαιριστές, στην διοίκηση, στο προπονητικό τιμ και φυσικά στους φιλάθλους .... φυσικά τους ευχόμαστε τα καλύτερα στην συνέχεια, αλλά πριν η δημοτική αρχή μας διαβεβαίωση για την αδιαπραγμάτευτη στήριξη της, καλό είναι δει και να καταλάβει ότι η Κίσαμος των τόσων επιτυχιών δεν έχει αθλητικές υποδομές, ούτε θα αποκτήσει νέες, μιας και ότι κι αν υπόσχεται είναι σε βάθος 20ετιας και βλέπουμε. Ούτε ένα νέο γήπεδο στον προγραμματισμό της, ούτε ένας νέος αθλητικός χώρος, παρά μόνο εξαγγελίες... και αυτές χιλιοειπωμένες. 
Θεοχαράκειο θρουλά, μπασκέτες Γυμνασίου ξαπλωμένες, γήπεδο Πλατάνου χωματερή, και μόνο εξαγγελίες υπάρχουν για ένα κλειστό που έπρεπε να είχε τελειώσει πριν από 15 χρονια και ακόμα είναι στα σάπια μπετά ....
Η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για τον αθλητισμό θα μας φάει λοιπον ....που αν κοιτάξουμε ανατολικά μας θα δούμε 15 γήπεδα ποδοσφαίρου να συντηρούνται από τον  κ Μαλανδράκης και όχι ένα ...... που εχουμε εμεις και ειναι σε κακά χαλια.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ
Η Δημοτική Αρχή Κισσάμου συγχαίρει την Α.Ε Κυδωνίας για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Χανίων περιόδου 2023-2024, καθώς και την ομάδα του Νέου Κισσαμικού για την συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι την λήξη του αγώνα.
Η αθρόα συμμετοχή των Κισσαμιτών φιλάθλων στο στάδιο των Περιβολίων ήταν ένα ισχυρό δείγμα της αγάπης,  της αναγνώρισης και του ενθουσιασμού τους για την πορεία της τοπικής μας ομάδας, η οποία μπορεί μεν να ηττήθηκε, επέδειξε όμως υψηλό αθλητικό φρόνημα.
Πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ του Νέου Κισσαμικού, στην προπονητική ομάδα αλλά κυρίως στους παίκτες της ομάδας, στους οποίους ευχόμαστε καλή συνέχεια, κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς τους στόχους και τους διαβεβαιώνουμε ότι η στήριξή μας σε κάθε τους ανάγκη είναι αδιαπραγμάτευτη.
Συγχαρητήρια επίσης και στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων για την άψογη διοργάνωση του Τελικού.
Εκ του Δήμου

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ....

Γράφει ο Κώστας Χαρτζουλάκης
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μελισσοκόμων και όχι μόνο ολοκληρώθηκε η εσπερίδα με θέμα ‘Η νοθεία στο μέλι και οι απώλειες των μελισσών’ που οργάνωσε το γεωπονικό κατάστημα του Εμμ. Κυριακογιαννάκη  σε συνεργασία με ττον δήμο Κισαμου στην αίθουσα του δήμου. Ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Ανδρέας Θρασυβούλου, που αναφέρθηκε  στην ανεξέλεγκτη εισαγωγή νοθευμένου μελιού, τη συμπαιγνία εργαστηρίων ελέγχων με τους νοθευτές, την αδυναμία του νομοθετικού πλαισίου, τα τεράστια συμφέροντα των μελισσοκόμων και την απουσία πολιτικής βούλησης που οδηγούν τον Έλληνα μελισσοκόμο σε απόγνωση και τη ελληνική μελισσοκομία σε αφανισμό. 
Αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες απώλειες μελισσών που παρατηρούνται από τη συνδυασμένη δράση φυτοφαρμάκων, ιώσεων, βαρρόα και νοσεμίασης, αλλά και την λανθασμένη νομοθεσία και τους άσκοπους μελισσοκομικούς χειρισμούς που συντηρούν τις απώλειες. Η εσπερίδα έκλεισε με ερωτήσεις και εποικοδομητική συζήτηση με τους μελισσοκόμους.
Συγχαρητήρια στους οργανωτές για την πρωτοβουλία. Μήπως πρέπει να είναι η αρχή για εσπερίδες για τα καυτά θέματα της ελαιοκαλλιέργειας και την διαχείρισης του νερού?

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

15 ΜΑΙΟΥ 1944 -15 ΜΑΙΟΥ 2024

Στις 15 Μαΐου του 1944* στην προβλήτα του Τελωνείου εξελίχτηκε μια μεγάλη τραγωδία των  αφού άφησαν την πνοή τους πάνω σε αυτήν 8 αθώοι Καστελιανοί και τραυματίστηκαν άλλοι τόσοι από τα συμμαχικά αεροπλάνα! 
 Ο Άγγλος κατάσκοπος* έδωσε την πληροφορία στις συμμαχικές δυνάμεις της Μέσης Ανατολής, ότι στις 14 Μαΐου θα ξεφορτώσουν στην προβλήτα του Τελωνείου πολεμικό υλικό, 2 Γερμανικά πλοία. Τα πλοία πράγματι έφτασαν στις 14 το πρωί, ξεφόρτωσαν και έφυγαν .... μετά από αυτά έδεσαν στην προβλήτα 2 φορτηγά Ελληνικά και μια τράτα... όπως καταλαβαίνετε τα συμμαχικά αεροπλάνα 2 στον αριθμό ήρθαν την επομένη και κτύπησαν τα Ελληνικά φορτηγά και την τράτα, σκοτώνοντας 1 ναύτη από τα φορτηγά (Γεώργιος Λαηβεράς), 5 λιμενεργάτες (Κυριακάκη Δ. Πετράκη Στ. Τζαμουτζόγλου Κ. Λυκάκη Βασ. Μουντάκη Κων.), 1 μεταφορέα (Βασμαρής Στ.) και τον ιδιοκτήτη της τράτας Αναστασάκη Αρτ. ακόμα τραυματίστηκαν 7 άτομα που βρισκόταν εκεί κοντά και στις αποθήκες του Τελωνείου. Όλοι σκοτώθηκαν από τα πυρά των αεροπλάνων .. που πέρασαν μάλιστα 2 φορές πάνω από τον τόπο τραγωδία!!!
Αυτή η ιστορία κρατήθηκε πολλά χρόνια σαν εφτασφράγιστο μυστικό και όλοι νόμιζαν ως και τα μέσα του 1980 οτι τους αθώους Καστελλιανούς τους σκότωσαν γερμανικά αεροπλάνα.
Φέτος κλείνουν 80 χρόνια απο την τραγωδία αυτή.

ΤΟ ΛΑΔΙ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ ......

Δημοπρατούνται 9 τον. ελαιολάδου εσοδείας 2023- 2024 την 17-05-24
Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Βούτα Πελεκάνου ακολουθώντας τις ορθές πρακτικές για τη διάθεση ελαιολάδου, προκηρύσσει πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση 9 τόνων ελαιολάδου εσοδείας 2023-2024 με οξύτητα 0,9-6,2 και αναζητά προσφορές μέχρι την 17-5-24 και ώρα 14:30.ΒΟΥΤΑΣ 
Το ακριβές κείμενο του διαγωνισμού έχει ως εξής:

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ

        Εκ του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως  Κισάμου και Σελίνου, ανακοινώνεται ότι κατά την εορτή του Θεράποντος Ιερομάρτυρα, εορτάζει το ομώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Δευτέρα 13 Μαΐου (ώρα 6:00μ.μ) : Εσπερινός. 
Τρίτη 14 Μαΐου (ώρα 7:00- 9:00π.μ): Όρθρος – Θεία Λειτουργία και
Τετάρτη 15 Μαΐου (ώρα 7:00- 9:00π.μ) Όρθρος – Θεία Λειτουργία, για την εορτή του  Οσίου Παχωμίου.  
 Εκ του Αννουσάκειου  Ιδρύματος

«Πονηρόν πνεύμα» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑ ΤΕΤΡΑΩΡΟΥ

Ο Δραστήριος «ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ» και η ομάδα θεάτρου, που συνεχώς μεγαλώνει και στη μικρή μας πόλη, μας ψυχαγωγεί εκπληκτικά ευχάριστα.
Με εξαιρετική επιτυχία ηθοποιών σκηνοθεσίας κ.λπ. ο θεατής απολαμβάνει ένα έργο που πέρα από τον σκοπό του συγγραφέα να μιλήσει "καυστικά και με ανελέητο χιούμορ για τον έγγαμο βίο και τις καταπιεστικές σχέσεις" μπορεί ελεύθερα να βιώσει ποικιλότροπα το έργο, είτε ως φυσική κατάσταση με ενεργοποίηση της φαντασίας του, είτε ως προβολή σκέψεων του υποσυνειδήτου, είτε ως μεταφυσική, όπου αναβιώνει το  παρελθόν   
Σε κάθε περίπτωση ο θεατής ταυτίζεται με τους πρωταγωνιστές και βιώνει λέγεται και ως πιστεύεται και στην '"άλλη όχθη" πέραν του κόσμου τούτου μας επιφυλάσσονται εκπλήξεις-ελπίδα ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ζωή συνεχίζεται με ελπιδοφόρα διαφοροποίηση.
 Σύσταση δεν πρέπει να χάνονται τέτοιες παραστάσεις  που με τόσο κόπο και ανιδιοτέλεια  στήνονται. Άλλωστε το Θέατρον από την αρχαιότητα ήταν η της ψυχής αγωγή- ψυχαγωγία.
Πευκιανάκης Γιώργος

 

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 4 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ Α.Τ ΚΙΣΑΜΟΥ

 – Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων κατηγορουμένων  για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία
Εξιχνιάστηκαν, σήμερα (09.05.2024), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, τέσσερις (4) υποθέσεις απάτης σε βάρος ημεδαπών που διαπράχθηκαν στην Κίσαμο και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, με το πρόσχημα αγγελιών πώλησης οχημάτων ή συστηνόμενοι ως λογιστές με το πρόσχημα της καταβολής επιδόματος  «MARKET PASS», έπεισαν τους πολίτες να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό τράπεζας. Έπειτα, προέβησαν σε αναλήψεις από τα τραπεζικά καταστήματα και ιδιοποιήθηκαν τα χρηματικά ποσά.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των ημεδαπών δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου. 
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:
να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αγγελίες αγοραπωλησιών στο διαδίκτυο ή με τηλεφωνήματα από άτομα που συστήνονται ψευδώς ως λογιστές με το πρόσχημα της καταβολής επιδομάτων και σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΗΜΑΤΑΡΙΣΣΗΣ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι η εορτή της Παναγία Βηματαρίσσης, θα εορταστεί εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, όπου ευρίσκεται τεθησαυρισμένη η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας, πιστό αντίγραφο εκ της ομωνύμου Θαυματουργού Εικόνος που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαδίου, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα: Παρασκευή απόγευμα, 10 Μαΐου, ώρα 19.00μ.μ. Εσπερινός- Ι. Παράκληση Παναγίας Βηματαρίσσης, Σάββατο, 11 Μαΐου, ώρα7.30π.μ. Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Αμφιλόχιος. 
Καλείται ο Θεοτοκόφιλος λαός του Θεού όπως μετέχει της ιεράς πανηγύρεως.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

ΠΑΜΕ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑ-ΣΗΡΙΚΑΡΙΑΝΟ ΦΑΡΑΓΓΙ

    ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυρρήνιας διοργανώνει στις 19/5/24 πεζοπορική εκδρομή με την διάσχιση του Σηρικαριανου φαραγγιού το οποίο καταλήγει στην Πολυρρήνια.
Ξεκινάμε με λεωφορείο στις 9.00το πρωί από το Δημαρχείο Κισσάμου με προορισμό την είσοδο του φαραγγιού στο Σηρικάρι, θα διασχίσουμε το φαράγγι, το οποίο ειναι ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και πολλοί επισκέπτες το διασχίζουν κάθε χρόνο, και θα καταλήξουμε στην Πολυρρήνια στο παλιό δημοτικό σχολείο από όπου μετά από μια στάση για ξεκούραση, οδικώς θα επιστρέψουμε  στην Κίσσαμο.
Οι θέσεις ειναι περιορισμένες λόγω της ανάγκης λεωφορείων στην πραγματοποίηση της εκδρομής. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον ενδιαφέρεστε, πρέπει να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας εγκαίρως.
Τιμή εκδρομής ενήλικες 10Ε έφηβοι 5Ε
Εκ του συλλόγου