Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΕΣΘΑΙ

Δεν επιθυμώ να έρθω σε αντιπαράθεση με έναν δημότη μας, ο οποίος πρόσφατα παραπονέθηκε (και) εναντίον μου, επειδή,  εκείνο που ζήτησα με τους συναδέλφους μου της αντιπολίτευσης στην Κίσαμο είναι η στοιχειώδης τήρηση της νομιμότητας. 
Ο ίδιος ομολογεί στην ανάρτησή του ότι : «προχώρησα στην πρόταση να γίνει παραχώρηση του πρώην κοινοτικού καταστήματος στα Τοπόλια, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις εκ μέρους μου, τις οποίες θα καθόριζε το δημοτικό συμβούλιο. Η δημοτική αρχή ήταν θετική….». 
Από εκεί, δυστυχώς, ξεκινά το πρόβλημα, για το οποίο ο τελευταίος που ευθύνεται είναι ασφαλώς ο συνδημότης μας. Εξηγούμαι : 
-Ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της δημοτικής αρχής ο φίλος συνδημότης μας ότι  σε περίπτωση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου το οποίο χρήζει ανακαίνισης ή ανακατασκευής, η εκμίσθωση γίνεται κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με δημοπρασία;
-Εγνώριζε εάν τηρήθηκε η εκ του νόμου προδικασία από την δημοτική αρχή; 
Δεν χρειάζεται, ασφαλώς, να απαντήσει ο παραπονούμενος συνδημότης μας αυτά τα ερωτήματα . Άλλοι πρέπει να απολογηθούν και σε αυτόν, αλλά και στην κοινωνία, για τον τρόπο αντίληψης και διαχείρισης των κοινών. 

Όταν προεκλογικά είπα το σύνθημα : Για μια Κίσαμο που ΔΕΝ θα διχάζει, λοιδορήθηκα. 
Η Δημοτική Αρχή αυτήν ακριβώς την μικροπολιτική τακτική ακολουθεί. 
ΔΙΧΑΖΕΙ τους συμπολίτες μας, στα χωριά, στις γειτονιές ακόμα και στα ίδια τους τα σπίτια. Το έκανε προεκλογικά, το κάνει και τώρα κατά την προσφιλή της συνήθεια. Είναι μία τακτική που απ’ ότι φαίνεται, της «βγαίνει». Είναι όμως επιζήμια για την κουλτούρα, την παιδεία και το ήθος της κοινωνίας μας. 
Ο κ. Δήμαρχος και το παρεάκι του είναι αυτοί που είναι και δεν θα αλλάξουν. ΕΜΕΙΣ πρέπει να αλλάξουμε και να τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε άξιοι τέτοιας αντιμετώπισης.
 Θα επανέλθω… 
Με εκτίμηση 
Μιχαήλ Θ. Θεοδωρογλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.