Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΕΡΙ ΜΗΝΥΣΕΩΝ: Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ 🌺

Με αφορμή τη μήνυση του δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη εναντίον του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Παρτσαλάκη θέλω να επισημάνω τα εξής: 
Ο πολιτικός λόγος δεν ποινικοποιείται. Η απάντηση στη θεσμική υποχρέωση ελέγχου της Δημοτικής Αρχής από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να είναι η κατάθεση μηνύσεων. 
Ο κ. Δήμαρχος όφειλε να προβληματιστεί ιδιαίτερα και να κάνει την αυτοκριτική του μετά το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ακύρωσε, ως μη νόμιμη, την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του κ. Μυλωνάκη, για την εκμίσθωση, χωρίς δημοπρασία, του πρώην Κοινοτικού Γραφείου Τοπολίων για 24 χρόνια, έναντι τιμήματος ύψους 600 ευρώ ετησίως, δηλαδή 50 ευρώ μηνιαίως! 
Απόφαση για την οποία υπήρξε σαφής διαφωνία και από τη δική μου πλευρά στη διάρκεια της επίμαχης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου είχα την ευκαιρία να τονίσω ότι η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας δεν μπορεί να γίνεται υπό αυτούς τους όρους (ύψος μισθώματος, χρονική διάρκεια μίσθωσης), ούτε αποσπασματικά και πρόχειρα, αλλά με βάση ένα συνολικό σχέδιο, που διαρκή στόχο θα έχει την εξυπηρέτηση υπαρκτών αναγκών των τοπικών κοινωνιών, ειδικά όταν μιλάμε για την ενδοχώρα του Δήμου μας.
Ελένη Τσατσαρωνάκη 
δημοτική σύμβουλος Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.