Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Και το παραμύθι συνεχίζεται με τον ειδικό σύμβουλο να στέλνει στην γνωστή φυλλάδα των Χανίων και τον γνωστό δημοσιογράφο να το επικαρπίζεται σχετικό ρεπορτάζ ... για τις απάτητες περιοχές της Κισάμου 
Γράφει λοιπόν ο κ Κώνστας ...
- Ο Μπάλος, το Λαφονήσι, τα Φαλάσαρνα ΔΕΝ είναι απλές αστικές παραλίες! Αυτό πρέπει κάποια στιγµή να το αντιληφθούµε όλοι µας!
ΔΕΝ είναι παραλίες στον Πλατανιά, στη Γεωργιούπολη, στη Παχιά Άµµο της Παλαιόχωρας, στον Κόλπο Κισσάµου  που ζητάµε -και καλώς-  να έχουν ντουζ, αποδυτήρια, µπαρ και αναψυκτήρια, γαλάζιες σηµαίες.
ΔΕΝ είναι χώροι για την ανάπτυξη εκατοντάδων οµπρελοκαθισµάτων που θα καθόµαστε από το πρωί µέχρι το βράδυ, θα µπορούµε να φάµε, να πιούµε, να χορέψουµε, να… κοιµηθούµε ακόµα!
Οι περιοχές αυτές αναδύθηκαν από το βυθό µετά τον σεισµό του 365 µ.Χ. όταν η Δυτική Κρήτη ανυψώθηκε.
Για αυτό το λόγο παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, για αυτό εντάχθηκαν στις προστατευµένες ζώνες Natura, για αυτό απαιτούν ξεχωριστή  διαχείριση.

Δεν είναι αστικές περιοχές επειδή δεν τις θέλει ένας, ο ειδικός σύμβουλος ... όμως έχουν ιδιοκτήτες νόμιμους. Ας τους ρωτήσετε πρώτα και να δούμε τι θα σας πουν. Βρήκαμε την καραμέλα για τον σεισμό ότι αναδύθηκαν, λες και η Παχιά Άμμος στην Παλαιόχωρα, στο Γραμμένο, η παραλία από το Κολυμβάρι ως και τον Πλατανιά ακόμα και στην πόλη της Κισάμου, όλη η παραλία του κόλπου της Κισάμου δεν αναδύθηκε από τον ίδιο σεισμό; Μαλακίες του Καράμπελα με αδικαιολόγητες δικαιολογίες προσπαθούν να καταστρέψουν τις περιουσίες. Η μοναδική ιδιαιτερότητα υπάρχει στο Λαφονήσι και στον Μπάλο, όμως εκεί ο μόνος που τις έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση είναι οι σωτήρες που την τρυγούν χρόνια τώρα. Ναι αυτές δεν είναι αστικές περιοχές.. και χρειάζονται προσοχή και προστασία.
 Στη Φαλάσαρνα όμως; Εκεί ξερω βρήκαν το κρινάκι, βρήκαν τους αμμόλοφους, βρήκαν τον σεισμό για να μπορέσουν να τιμωρήσουν τους ιδιοκτήτες .. που δυστυχώς την ανέδειξαν, με ντους, διαδρόμους, αλλαξιέρες, ακόμα και ιδιωτικούς  δρόμους προς την παραλία άνοιξαν και τουαλέτες φυσικά έβαλαν και νερό για τους επισκέπτες της, αφού οι ανίκανες δημοτικές αρχές δεν είχαν σχέδιο και πλάνο. 
Ας μην μιλήσουμε για το δημοτικό χώρο στάθμευσης του Λαφονησιού που δεν υπάρχει. 
Με την ίδια λογική του σεισμού αν ρωτήσετε κανένα γεωλόγο θα σας πει ότι η Κρήτη στην μακραίωνη ιστορία της έχει αναδυθεί και καταποντιστεί πάνω από 3-4 φορές. . δεν είναι τυχαίο τα όστρακα στον Ψηλορείτη ή στα Λευκά Όρη... άρα όλη ανήκει στον ...ΟΦΥΠΕΚΑ.... 
Ας μην κρύβεται πλέον ο ειδικός σύμβουλος πίσω από την συγκεκριμένη εφημερίδα και ας αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που δημιούργησε .. Ξέρει ότι ξέρω .... Εδώ είμαι για μια αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης. 
Εκεί στον Πλάτανο πόσο ακόμα θα καταπίνετε τα ψέματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.