Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Χθες είχα μια φιλική διαδικτυακή κουβεντούλα με κάποιον που έχει αναλάβει απ' ότι κατάλαβα τις ζημιές ή τα παράδοξα του Δημοτικού φωτισμού στην πόλη μας και όχι μόνο. Αφορμή στάθηκε ο στύλος που ειναι στην μέση ενός χωραφιού 5 μέτρα μακριά απο τον δρόμο ο οποίος έχει και λάμπα ολοκαίνουργια, (φωτο κάτω) και έγινε αιτία σχολιασμού πριν απο λίγες μέρες.

Σίγουρα δεν ειναι ο μόνος τέτοιος στύλος, αφού το απαρχαιωμένο δίκτυο της ΔΕΗ που το χρησιμοποιούμε και για δημοτικό φωτισμό, έχει τοποθετηθεί πολύ πριν φτιαχτεί το σχέδιο πόλης και διαμορφωθούν οι δρόμοι... Έτσι εύλογα κάποιος στύλος θα βρίσκεται σε κάποιο χωράφι ή στην αυλή κάποιου σπιτιού, ασε που το φωτιστικό του μπορεί να ειναι και στα 10 μέτρα που δεν έχει απόδοση. 
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις και απορία πως δεν το βλέπουν αυτοί που πρέπει .... και το βλέπουν μόνο οι πολίτες και δημότες. Τι έχει γίνει να διορθωθούν όλα αυτά.
Φυσικά ούτε το θέαμα ειναι όμορφο στην πόλη με την ανεξέλεγκτη τακτική της ΔΕΗ να βάζει όποτε γουστάρει και όπου γουστάρει ένα στύλο... παράδειγμα η κάτω φώτο με 7 καζικόστυλους σε 120 μέτρα δρόμου... 
- Να θέλει να κάνει και κανείς εκεί μια ξενοδοχειακή μονάδα.
Θεωρώ οτι ειναι πολλά αυτά που πρέπει να διορθωθούν και να αντικατασταθούν, βέβαια απο την άλλη όλο και κάτι καλό περιμένεις που δεν έρχεται... Ίσως βιάζομαι και όλα αυτά γίνουν τα επόμενα χρόνια. Ίσως όμως μια μελέτη ειδικά στο παραλιακό μέτωπο που δεν έχει και ΑΡΧΑΙΑ ώστε να υπογειοποιηθούν σε ορισμένους δρόμους τα καλώδια της ΔΕΗ δεν θα ήταν και κανένα τεράστιο έργο.. ειναι όμως πολύ απαραίτητο. 
Στον φίλο που με ρωτά τα παράδοξα λοιπόν.... του λέω οτι στην Κίσαμο υπάρχει και μαγαζί που έχει εντός της σάλας του στύλο της ΔΕΗ. Αν ενδιαφέρεται μπορεί να τον πάω.
Αυτά λοιπόν είδα εγώ με μια μικρή βόλτα, δυο τετράγωνα απο το σπίτι μου βγήκα 3-4 τέτοιες περιπτώσεις ... φανταστείτε να αρχίσουν να στέλνουν και δημότες τις δικές τους περιπτώσεις. Δεν θα προλαβαίνουν όχι να τα φτιάξουν...αλλά να ρωτούν που ειναι!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: