Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

 Θα την θυμάστε την απάτη με τους Σεΐχηδες σε ταβέρνα της περιοχής μας που ευτυχώς χάρη στα γρηγορά αντανακλαστικά του Α.Τ Κισάμου και του διοικητή του μπορέσαν να ξεσκεπάσουν τον απατεώνα απο την Πάτρα. 
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που του είπε: 
-Θα ήθελα να κλείσω ένα γεύμα στο μαγαζί σας, γιατί έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό. Είμαι σε μία θαλαμηγό με 25 σεΐχηδες, Σαουδάραβες, οι οποίοι είναι πάμπλουτοι. Κατευθυνόμαστε με το σκάφος από Ιταλία προς Ρόδο και στις αρχές Οκτωβρίου θα φτάσουμε στην Κρήτη».
Στη συνέχεια, ο… μετρ στις απάτες του είπε ότι οι σεΐχηδες επιθυμούν να πιούν ένα πολύ ακριβό κρασί που παράγεται και πωλείται αποκλειστικά στη Σαντορίνη. Έτσι, του ζήτησε να του καταβάλει 300 ευρώ με ταχυδρομική επιταγή, προκειμένου να το παραγγείλει ο ίδιος και στη συνέχεια να το στείλει με κούριερ στην ταβέρνα για να είναι έτοιμο για το επικείμενο γεύμα. Τα 300 ευρώ θα επιστρέφονταν στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας κατά την πληρωμή του γεύματος."


Προσοχή λοιπόν αυτές τις μέρες, οι απατεώνες ξανακτύπησαν στην Κίσαμο και μάλλον θα το ξανακάνουν ... ζητώντας τώρα κωδικούς λογαριασμών, απο ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, προφασιζόμενοι άμεση πληρωμή και για καπάρο ... 
Ας προσέχουμε λοιπόν και ας μην δίνουμε εντελώς τίποτα, ούτε τηλεφωνικά, ούτε με Email, μα καλύτερα ειναι να χάσεις 10 πελάτες απο το να σου αδειάσουν τον λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: