Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ΧΩΡΙΣ ΜΩΒ ΜΕΔΟΥΣΕΣ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σύμφωνα με το τελευταίο report για την εβδομάδα που διανύουμε (27/6-3/7), ίσως να δούμε μια σημαντική επέκταση των μωβ μεδουσών και σε άλλα νησιά των νότιων Κυκλάδων και περιοχών που ήταν πιο ήρεμα την προηγούμενη περίοδο.
Οι μώβ μέδουσες έχουν ήδη κατακλύσει πολλές από τις παραλίες στην Ελλάδα και σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Jelly Report για την εβδομάδα που διανύουμε, πιθανόν, να είμαστε ενώπιον μιας σημαντικής επέκτασης των μωβ μεδουσών και σε άλλα νησιά στις νότιες Κυκλάδες αλλά και σε περιοχές που μέχρι σήμερα τα πράγματα ήταν καλύτερα.
Σύμφωνα με το τελευταίο JellyReport που βασίζεται στις καταγραφές που μπαίνουν στην πλατφόρμα του iNaturalist, το μεγαλύτερο μέρος της πληθυσμιακής έξαρσης είναι στον Αργοσαρωνικό, με επέκταση στον Αργολικό και Κυκλάδες, στο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο, στα Βόρειο-δυτικά της Κρήτης και στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: