Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΡΤΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΓΕΛ

 Μέχρι τις 7 Ιουλίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, μετεγγραφής και ανανέωσης εγγραφής σε ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ.
Προθεσμίες και απαιτούμενα στοιχεία ηλεκτρονικών αιτήσεων
Γιατί να επιλέξω ΕΠΑ.Λ.;
Ποιοι εγγράφονται/μετεγγράφονται στα ΕΠΑ.Λ.
Τομείς/Ειδικότητες ΕΠΑ.Λ. Κισάμου
Ξεκίνησαν στις 24 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 7 Ιουλίου 2022 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών/μετεγγραφών μαθητών /-τριών σε ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ. για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.grή μέσω της διαδικτυακής πύληςhttps://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeioαπό τον κηδεμόνα που έχει δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα Μyschoolστο σχολείο τελευταίας φοίτησηςή από τους ίδιους τους μαθητές αν είναι ενήλικες.Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του αιτούντος. Κατά την υποβολή της αίτησης καταχωρίζονται απαραίτητα μεταξύ άλλων :
Τα ατομικά στοιχεία του κηδεμόνα ή του ενήλικου μαθητή όπως εμφανίζονται στο ΓΓΠΣ (taxis).
Το e-mail,το μητρώνυμο και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του κηδεμόνα ή του ενήλικου μαθητή.
Το σχολείο και η τάξη τελευταίας φοίτησης του/της μαθητή/τριας καθώς και ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) από το σχολείο τελευταίας φοίτησης (αναγράφεται στον έλεγχο προόδου ή ζητείται από το σχολείο τελευταίας φοίτησης).
Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και την οριστική κατάταξη των μαθητών/τριών σε συγκεκριμένο ΕΠΑ.Λ./ΓΕΛ. (η ενημέρωση γίνεται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές), οι αιτούμενοι οφείλουν να υποβάλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στη σχολική μονάδα κατανομής τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά* - βάσει της Y.A. 79942/ΓΔ4/2019 (άρθρα 9 &21)-  για την οριστικοποίηση της εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής. Η υποβολή των δικαιολογητικών δύναται να πραγματοποιηθεί : 
1. με αυτοπρόσωπη παρουσία, ή 
2. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή 
3. μεταφορτώνοντάς τα στην εφαρμογή e-εγγραφές (νέα λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αφορά συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως αυτά παρουσιάζονται στα σχετικά πεδία της εφαρμογής)
μέχρι τις ακόλουθες ημερομηνίες:
1. για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων
2. για τα ΕΠΑ.Λ. από την 11η Ιουλίου 2022 έως την 22α Ιουλίου 2022ηλεκτρονικά ή κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, με φυσική παρουσία, κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας των σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.